Vekten, 24. september – 23. oktober

Planet: Venus

Element: Luft

Vekten er et lufttegn der planeten Venus hersker. Venus er den romerske kjærlighets- og skjønnhets gudinne. Navnet hennes kommer fra det latinske ordet for kjønnslig kjærlighet.

Hun representerer den ultimate feminine skjønnheten med sin grasiøse kropp, vakker ansikt og vennlig smil. Med sin forførende utstråling og pirrende konversasjon, kunne hun vekke lidenskap hos mange Guder.

Romerne forgudet henne og bygget en stor tempel i Circus Maximus i Roma.

I den greske mytologien kalles hun for Afrodite, som betyr: født fra havets skum. Ifølge legenden, steg hun fra havets bølger i en skjell, og ble blåst forsiktig i et regn av roseblader, på stranden i Kypros, av Zephyros (den vestlige vinden) og Flora (våren). Grekerne forgudet henne og bygde mange templer ved havet til hennes ære.

Afrodite sjarmerte alle hun møtte med sin sjarm, varme og ømhet.

Planeten Venus hersker også ovenfor Tyren og begge tegnene har et kreativt og estetisk syn på livet.

Tyren er et jordtegn og forskjellen er at Tyren gir praktiske og konkrete utrykk for sin kreativitet, mens Vekten har en mer intellektuell måte å utrykke talentene sine på.

Mennesker født i Vektens tegn er sjarmerende og omgjengelige, men de kan også være vankelmodige og upålitelige. Deres humør svinger fra altoppslukende glede til de mørkeste depresjoner. Følelsene deres er ofte ustabile og kommer lett i ubalanse, grunnet ytre påvirkninger.

Det emosjonelle velværet er for det meste avhengig av andres bekreftelser og de vil alltid søke harmoni i forhold til sine omgivelser.

Andres tanker og handlinger kan påvirke dem i så stor grad at de kan forandre sine egne avtaler og beslutninger.

Disse mennesker har vanskelig for komme med beslutninger og som regel vil de veie for og i mot før de bestemmer seg. De har en egen medfødtevne til å se en sak ut ifra flere sider og vil helst unngå å komme med en urettferdig beslutning.

Og p.g.a. deres diplomatiske og vennlige natur så vil de alltid være kompromissvillige for å unngå konflikter. Det er lettere for dem å gi etter enn å starte åpne konfrontasjoner.

Romantikk og intelligente samtaler er en nødvendighet i kjærlighetslivet til Vekt-menneskene.

De liker å få oppmerksomhet og lengter intenst etter en intellektuell, kultivert, raffinert og vakker partner.

På grunn av tvil og manglende evne til å bestemme seg, kan mange mennesker født i Vektens tegn lete etter den rette hele livet.

De elsker å få beundring og faller lett for fristelser.

Mennesker født i Vektens tegn er eksperter i flørting og bruker både sin sjarm og skjønnhet til å forføre sin partner.

BERØMTE VEKTER: Kim Kardashian, Will Smith, Kate Winslet, Eminem