Vannmannen, 21. januar – 18. februar

Planet: Uranus og Saturn

Element: Luft

Vannmannen er et lufttegn der planetene Uranus og Saturn hersker.

I den greske mytologien var Uranus himmelguden. Han ble født da hans mor, jordgudinnen Gaia, bristet ut av det uendelige tomrommet (kaos). Gaia ble senere hans kone og deres barn var Kykloper og Titaner. Gaia og Uranus hersket sammen over jorden og himmelen og de fikk 12 barn.

Uranus var en tyrannisk far som ikke lot sine barn se dagslyset. Den yngste av Titanene, Kronos (Saturn) styrtet sin far, kastrerte ham og overtok hans trone. Og slik ble himmelen delt fra jorden.

I astrologien kan Uranus ofte forbindes med utbrudd, mens Saturn viser bl.a. begrensninger. Disse planetene gjør Vannmannen til å være en utfordrende analytiker.

Vannmann-mennesker er ukonvensjonelle idealister som har et sterkt behov til å utrykke sine tanker og ideer. De er uforutsigbare, filosofiske og har en stor tendens til å gjøre opprør mot samfunnets regler og lover. Mange Vannmenn er opptatt av politikken og engasjerer seg for menneskerettigheter, økologi og andre humanitære saker.

I kjærligheten er de store idealister og søker en partner som deler de same idealer og kan stimulere dem på et intellektuelt plan.

Vannmann-mennesker er livlige idealister som skyr livets konvensjonelle rutiner. De er interessert i alle livets fasetter og tåler ikke kjedelige omgivelser.

De er ofte tiltrukket av intellektuelle og eksentriske partnere. Intuisjon er sterkt utviklet og dette gir dem et skarpt innblikk i menneskelig natur. De liker å studere og analysere mennesker fordi de elsker gåter av alle slag.

En forelsket Vannmann klarer alltid å tenke med hodet og å legge inn en del av sine menneske-studier. Etter hvert som Vannmannen finner det meste ut av sin siste erobring, vil han eller hun, som om de har oppdaget løsningen på et problem, finne en annen gåte å kaste seg over.

Vannmann-mennesker taper fort interessen når de først har funnet svarene og de ser seg fort om etter en ny partner – en som ikke vil kjede dem ved å være forutsigbar.

Vannmann-mennesker bærer på et indre mysterium og under deres åpne og vennlige ytre finnes det en reservert kjerne. Deres originale holdning til livet, deres åpenhet, innfløkte sinn og tørre humoristiske sans gjør dem likevel til ganske tiltrekkende, dog risikable ekteskapspartnere.

Hvis du er forelsket i en som er født i Vannmanns tegn, så må du være forberedt på å dele ham/henne med ikke bare enkeltpersoner men også grupper av mennesker, for dette tegnet trenger mer menneskelig kontakt enn noe annet tegn.

Du må også følge dem på den veien de har valgt seg i livet, selv om den er annerledes enn hva du er vant til. Du blir nødt til å tilpasse deg deres rytme og muligens endre ditt søvnmønster; for de liker å legge seg sent og står sent opp.

BERØMTE VANNMENN: Ashton Kutcher, Shakira, Justin Timberlake, Jennifer Aniston