Tyren, 21. april – 21. mai

Planet: Venus

Element: Jord

Tyren er et jordtegn, der planeten Venus hersker. Venus er den romerske gudinnen for skjønnhet og kjærlighet. Hun representerer også fruktbarhet, velstand, musikk og kunst.

I den greske mytologien kalles hun for Afrodite som betyr skum og stammer fra hennes noe uvanlige fødsel. Ifølge legenden, ble Afrodite født fra havets skum og steg opp fra havets bølger i et skjell. Denne gudinnen var ingen trofast kjærlighetsgudinne og fikk barn med mange forskjellige elskere, bl.a. Ares og Hephaistos.

Som et ekte Venusbarn har Tyren en utpreget estetisk sans og elsker å omgi seg med skjønnhet og luksus. Penger og materielle verdier er meget viktige for Tyrens velvære, som mest av alt ønsker å leve i komfortable og stabile omgivelser.

I kjærlighetsforhold vil Tyren vise sin kjærlighet og hengivenhet ved å omgi sin partner med luksus og komfort.

Hvis du har rikelig med tålmodighet og tro på at noe som er verdt å ha også er verdt å vente på? Da er Tyren den rette partneren for deg. Som jordtegn så har de fleste Tyrer begge bena trygt plantet på jorden, og er omringet av en aura av trygghet og pålitelighet.

De har dype, varige følelser og gir mye av seg selv i et kjærlighetsforhold.

De fleste Tyrer virker harmoniske, fredsommelige og trege. Men det er bare på overflaten, for innvendig bobler de av kreativitet og energi. Tyrer har en instinktiv fornemmelse av livets verdier og de elsker å omgi seg med skjønnhet som for eksempel kunst og musikk.

Tyrer er forsiktige og stødige i kjærligheten. De er lidenskapelige nok, men det holder de inne i seg.

De tar seg god tid til å vurdere, planlegge strategien og så ta initiativ. Noen ganger kan de vente for lenge og drømmepartneren kan havne i armene på en annen som har kommet dem i forkjøpet.

De fleste Tyrer har en utmerket humoristisk sans, men de er ikke i stand til å le av seg selv når ikke alt går etter planen i det romantiske kappløpet.

Men, når de først er innstilte på å kapre sin utkårede drømmepartner, setter de alt inn på å nå målet. De er nok like sta som en okse når de først vil ha noe.

Disse mennesker er følsomme overfor enhver kritikk og kommer ofte i konflikt med venner, familie og kolleger. De holder fast ved sine prinsipper og er fullt og fast overbevist om at de stort sett har rett.

Mennesker født i Tyrens tegn vil aldri kaste bort tiden på et forhold de vet ikke kommer til å bli langvarig. Derfor kan de bruke ganske lang tid til å forplikte seg i et kjærlighetsforhold.

BERØMTE TYRER: David Backham, Penelope Cruz, Pierce Brosnan, George Clooney