Tvillingene, 22. mai – 21. juni

Planet: Merkur

Element: Luft

Tvillingene er det lufttegnet der planeten Merkur hersker.

Merkur var den romerske handelsguden, og gudenes budbringer. Han hadde vinger på hjelmen og hælene for å kunne bevege seg fort, og bar heroldstaven som besto av to slanger som snor seg rundt den. Slangestaven hans representerer livets gåte som løses ved ånd og fornuft. Denne staven brukes i dag som legestandens merke.

Hos gamle grekere var han Hermes, sønn av den store himmelguden Zeus og en av Atlas-døtrene, Maja.

Hera, Zeus kone, passet selv på Hermes uten å vite at hennes mann var faren. Da hun fikk vite sannheten, ble hun så sjalu og sint at hun kastet Hermes fra fanget, hvor hun gav ham melk.

Av de melkedråpene som ble spilt, ble Melkeveien laget.

Hermes var en gud som var flink til å snakke, kvikk i replikkene og han ble budbringeren til andre guder. Han var skarpsindig, listig og rastløs og var svært så forelsket i kjærlighetsgudinnen Afrodite.

De fikk to barn sammen og den ene, Hermaphroditos var den første kvinnelige gutten. Derfra kommer ordet ”hermafroditt”(Hermes + Afrodite) som betyr tvekjønnet.

Hermes var også gud for handel, veltalenhet og beskyttet tyver og røvere.

Kanskje det er årsaken til at Tvillingene alltid er på farten og det er vanskelig å bli klokk på dem. Mennesker født i dette tegnet bruker mye tid på reiser og fordi det er så lett å komme i kontakt med dem så vil de alltid ha stor bekjentskapskrets.

De er tiltrukket av mennesker som liker å utveksle ideer og kan berike deres intellekt med nye og spennende erfaringer.

I kjærligheten liker de at alt blir formidlet gjennom ord – gjennom intim kommunikasjon. Følelsene formidles på alle tilgjengelige måter og de er store forbrukere av telefoner, mail, kort og brev.

Du finner dem sjeldent andpustne i en het elskov. Tvillingene er som regel lite krevende. De spiller en dobbelt rolle – de deltar og de betrakter.

Deres vibrerende magnetiske tiltrekning vil lyse opp enhver forsamling. Kjedsomhet er deres personlige fiende, og de forventer at partneren deltar aktivt i deres livlige hverdag.

Det er vanskelig for dem å involvere seg følelsesmessig. De vil helst flørte, leke og leter stadig etter forandringer og nye erfaringer.

Deres medfødte rastløshet fører dem videre i en konstant leting etter nye erfaringer og forandringer.

BERØMTE TVILLINGER: Angelina Jolie, Johnny Deep, Kanye West, Donald Trump