Stenbukken, 22. desember – 20. januar

Planet: Saturn

Element: Jord

Saturn var den romerske kornguden . Han hersket over jorden i perioden av den Gyldne tidsalder. Det ble holdt festival i hans navn, Saturnalia, i Roma hvert år i slutten av desember.

I den greske mytologien var Saturn guden Kronos. Kronos var den yngste av Titanene, som var felles betegnelsen på sønnene til Uranos (himmel) og Gaia (jord). Kronos styrtet sin far og overtok hans trone som himmelguden.

For at ikke hans egne barn skulle gjøre samme opprør, åt ham dem alle, bortsett fra den yngste, Zeus, som moren klarte å redde. Zeus befridde sine søsken, Poseidon og Hades og kastet faren Kronos i underverden Tartarus.

I astrologien er Saturn ofte kalt for den ”strenge læremesteren” og symboliserer rammeverk og struktur. Å være disiplinert, resultatorientert og gjøre de nødvendige anstrengelsene, er energiene fra Saturn som Steinbukken er opptatt av.

Tålmodighet og hardt arbeid bringer oss fremover i livet og tingene blir satt på plass. Steinbukken er utholdende og kan anstrenge seg i lange perioder.

Mennesker født i dette tegnet er hardtarbeidende, forsiktige og reserverte. Omgivelsene kan oppleve dem som følelseskalde og kritiske, men i realiteten er de romantiske og meget lidenskapelige.

Deres egen usikkerhet gjør dem tilbakeholdne til å vise spontane følelser.

De er lidenskapelige og sensuelle, men deres innstilling til kjærligheten og parforhold er pessimistisk og de er livredde for avvisning og avhengighet.

Deres ideelle partner må være tålmodig og ha en brennende ønske om å bygge et trygt og langvarig parforhold. Steinbukker ønsker seg en partner som er lojal, trofast og ikke stiller for mange følelsesmessige krav til dem.

Det er en fordel hvis partneren er velstående og kan bidra med å øke deres livsstandard og posisjon i samfunnet.

På grunn av deres manglende evne til å vise følelser, kan de gifte seg av praktiske årsaker. Stenbukker er materialistiske og praktiske og ser ikke noe galt i det at kjærligheten kan øke deres formue og bankkontoen. Det er mye letter for dem å forelske seg i en velstående partner, som vil kunne gi dem økonomisk trygghet og stabilitet. Det er svært sjeldent at Stenbukker gifter seg med en partner som er økonomisk vanskeligere stilt en dem.

I ekteskapet er de som regel pålitelige, ansvarsfulle og trofaste.

BERØMTE STENBUKKER: Orlando Bloom, Kate Moss, Kate Middelton, Michelle Obama