Skytten, 23. november – 21. desember

Planet: Jupiter

Element: Ild

I den romerske mytologien var Jupiter den øverste naturguddom som hersket over himmel og jord.

De gamle grekere kalte Zeus for himmelguden. Han styrtet sin tyranniske far, titanen Kronos og delte verden med sine to brødre, Poseidon og Hades. Zeus valgte å herske over himmelen, mens brødrene overtok havet og underverden.

Fordi han tok ledelsen over sine brødre og andre gudene, så vant Zeus respekt og beundring og ble utkåret som gudenes og menneskenes overhode.

Torden var hans våpen, og makten hans strak seg fra himmelen til jorden.

Zeus var gift med Hera men var ingen trofast make; han hadde utallige erotiske forhold med både mennesker og gudinner. Han fikk mange barn, som ble guder, halvguder og helter.

I likhet med sin navnefar, romernes øverste gud, er Jupiter kjempen blant planetene, og skjenker lykke, ekspansjon og ukuelig optimisme til dem som er født under hans innflytelse. Derfor er Skytter evige optimister og tar sjanser som ingen andre tør å ta. Blikket deres er alltid rettet fremover og de søker stadig videre horisonter.

Mennesker født i dette tegnet er fødte gamblere som elsker spenning og selve livet er som et langt spill for dem. Selv om de overhodet ikke kjenner til astrologien, så har de en følelse av at lykken oftere står på deres side enn mot dem.

De har en enorm frihetstrang og er livredde for intense, altoppslukende og formelle kjærlighetsforhold. De misliker binding og ansvar og leter etter et ekspansivt, ikke fastlåst forhold hvor ingen skal fortelle dem hva de skal gjøre.

Skytter vil ikke underordne seg eller leve i skyggen av noen. Men de vil heller ikke ha en partner som pliktoppfyllende følger to skritt bak dem. De vil ha en jevnbyrdig partner som går ved siden av og gjør ting på samme måte. De skal gå i samme retning, men hver for seg vil føle sin vei – ”drikke sammen men ikke av samme beger”.

Variasjon er en nødvendighet for Skytter og i deres evige jakt etter den, så vil de sjeldent oppleve den ekstatiske foreningen av kropp og sjel.

Skytter er flørtete, egenrådige og energiske.

Livet og særlig kjærlighetslivet, må være morsomt. De vil føre mye moro med seg inn i livet og la sin partner få del i den eventyrlysten de ble født med.

Skytter er ikke veldig romantiske av seg, men til gjengjeld er de lidenskapelige og har evnen til å forelske seg allerede ved første blikket.

De har en blanding av det intellektuelle og det dyriske i seg – noe som er lett å se i symbolet for deres stjernetegn: Kentaurens øvre halvdel er et menneske, mens den nedre halvdel er en hest.

Skyttens piler som skyter mot himmelen symboliserer interessen for høye idealer, mens hans fire hover bærer ham fremover og symboliserer at han vil sparke hvis han bindes og nekter å bevege seg.

BERØMTE SKYTTER: Brad Pitt, Taylor Swift, Jay Z, Miley Cyrus