Skorpionen, 24. oktober – 22. november

Planet: Pluto og Mars

Element: Vann

Skorpionen er et vanntegn der planetene Pluto og Mars hersker. I den romerske mytologien var Mars krigsguden og en av de viktigste gudene.

Hos de gamle grekere var han krigsguden Ares, sønnen til Zeus og Hera.

Mars hersker også ovenfor Væren og gir begge tegnene intens og lidenskapelig seksualitet.

Planeten Pluto hersker også over Skorpionen. Gamle grekere kalte ham Hades som betyr usynlig.

Hades var broren til Zeus og Poseidon og hersket over de døde i dødens rike. Han var en grusom og ubønnhørlig gud som bortførte vakre Persefone ned i underverden, for at hun skulle bli hans dronning. Solguden Helios så dette med sine flammende øyne og sendte budbringeren Hermes for å få henne tilbake. Hades lot Persefone gå, men først ga han henne en bit av kjærlighetseplet slik at hun ble bundet til ham. Derfor kom hun tilbake til dødens rike i fire måneder hvert år. Resten av året tilbrakte hun i den levende verden.

Som en døende og oppstigende gudinne fra underverden, var Persefone i harmoni med naturens årlige syklus.

Siden Pluto hersker over underverden så representerer den alt det som er skjult – den skjulte verden inne i mennesket, det ubevisste ”jeg” og også den skjulte skaperkraften: seksualiteten.

Som den ytterste planeten i vårt solsystem, symboliserer Pluto den ytterste kanalen gjennom hvilken menneske får innsikt inn i dødens mysteriet og skapelsens gåte.

Det er kanskje derfor at mange opplever Skorpioner som det mest mystiske stjernetegnet i Zodiaken. Deres magnetiske utstråling og lidenskap, kombinert med en smule gåtefullhet gjør dem svært tiltrekkende for det motsatte kjønn.  Men de er også krevende og vanskelige å tilfredsstille.

Skorpioner tar kjærligheten meget alvorlig og forventer hengivenhet og lojalitet fra sin partner. De må ha kontroll i forholdet og hvis de blir sviktet så kan deres kjærlighet bli til bitterhet og hat. Alt eller intet er Skorpionens motto.

De glemmer sjeldent en fornærmelse og kan vente lenge med å gjøre gjengjeld på en passende måte.

Deres medfødte sterke intuisjon vil lede dem ut av et forhold når de sanser at noe er galt, for deres vurderingsevne av andre er alltid intuitiv.

Kjærlighet er en altoppslukende erfaring for dem og Skorpioner søker fordypning på et åndelig plan.

Disse mennesker har et intenst kjærlighetsliv, men deres sterkt utviklede selvkontroll kan hindre dem til å vise sine innerste følelser. Sjalusi og sterk eiertrang kan drive dem til vanvidd og de kan selv bli ofre for destruktiv kjærlighet.

De glemmer aldri og tilgir sjeldent og dermed utvikler de sarkasme og kynisme ovenfor omgivelsene. Andre kan oppleve dem som følelseskalde, egoistiske og likegyldige, men under overflaten er Skorpioner enormt sårbare og følsomme.

Skorpioner er en selvmotsigelse også ovenfor seg selv, for i likhet med skorpionen (innsekten) kan de stikke seg selv ofte – de mister venner og ting de bryr seg om på grunn av egne handlinger.

Deres nysgjerrighet er umettelig og de dukker ofte ned under overflaten for å finne andres svakheter og for å få opplysninger. Skorpionens sanselighet og følsomhet kan komme til full utrykk hvis de finner en sensuell partner som kan underkaste seg og følge deres humørsvingninger.

BERØMTE SKORPIONER: Leonardo Di Caprio, Katy Perry, Matthey Mc Conaughey, Scarlett Johansson