Løven, 23. juli – 23. august

Planet: Solen

Element: Ild

Løven er et ildtegn der Solen hersker.

I den greske mytologien er Helios solguden.

Han er sønnen til Titan Hyperion og er en vakker og sterk mann med flammende hår.

Helios strålende øyne er som solstrålene og penetrerer overalt. Han kjører en gylden vogn hver dag over himmelen, fra øst til vest. Når natten kommer, seiler han langs med Oceanos (Titan som hersket over det runde havet, som grekerne trodde omringet verden) i en gyllen skål.

Hver morgen, før daggry, kommer Helios alltid tilbake i øst.

Solen er selve sentrum i vårt solsystem og er den mest livgivende og betydningsfulle kraft i Universet.

Derfor vil mennesker født under Solens innflytelse besitte de samme kvalitetene; altså Løver kan være varme, sjenerøse, viljesterke og majestetiske.

Men de kan også være selvsentrerte, arrogante og ha en enorm svakhet for smiger.

Mennesker født i Løvens tegn elsker å dominere og er fødte ledere. De liker å bli beundret og streber etter å være midtpunktet i sosiale sammenhenger. Løver trenger massevis av oppmerksomhet og anerkjennelse, og blir veldig skuffet hvis de ikke får den forventede responsen.

I kjærligheten er de hengivne, lidenskapelige og romantiske. Løver idealiserer kjærligheten og lengter etter den fullkomne kjærlighet – en perfekt forening av kropp og sjel. Deres stolthet kan lett bli såret, og de tilgir sjeldent svik eller ydmykelse.

Løve-mennesker liker å dominere i forholdet og kan ofte vise sjalusi og eier-trang overfor partneren. De kan ofte bli misforstått og avvist som arrogante og selvopptatte. I virkeligheten er de ikke mer arrogante en andre mennesker, de er bare mer åpne og høyrøstede. En gang i blant kan Løver kaste hodet tilbake og utstøtte et kjempebrøl. Det skal man ikke ta seg nær av, for det er når Løver er på sitt tauseste at man skal være på vakt.

De trenger en partner som kan bekrefte deres identitet og som de kan beundre og være stolte av å bli sett sammen med.

BERØMTE LØVER: Madonna, Ben Affleck, Jenifer Lopez, Mila Kunis