Krepsen, 22. juni – 22. juli

Planet: Måne

Element: Vann

Krepsen er et vanntegn der Månen hersker. Den romerske gudinnen Diana ble identifisert med Månen. Hun fremstilles vanligvis som jeger og beskytter barnefødsler og ville dyr.

Hos de gamle grekere var månegudinne Selene, søsteren til solguden Helios. Selene er ofte avbildet med en fakkel, farende over nattehimmelen i sin måne vogn som er dratt av to hvite hester.

Selene ble forelsket i den vakre gjeteren, Endymion, og fordi hun ikke kunne motstå hans skjønnhet, forlot hun sine nattlige plikter. Selene listet seg ned fra himmelen og la seg ved siden av sin elskede. Himmelguden Zeus ble rasende da han oppdaget at himmelen var mørk og for å straffe Selene, beordret han om at Endymion skulle sove til evig tid.

Zeus brutale straff kunne ikke slukne kjærligheten Selene følte for Endymion, og selv i dag lurer hun seg unna noen netter hver måned for å kjærtegne sin sovende elskede, og lar himmelen ligge der mørk og måneløs. Derfor har vi begrepet sort måne (varer ca. tre og et halvt døgn) når Månen er usynlig på nattehimmelen.

Det er helt naturlig og på sin rette plass å påstå at mennesker som er født under Månens påvirkning er lunefulle (latinsk luna – måne) og humørsyke.

Krepsen er følsom, empatisk og hengiven. Akkurat som Månen, som styrer over Krepsen, har mange faser, så har også Krepsen mange sinnsstemninger.

Mennesker født i dette tegnet er som regel sentimentale, ømme og beskytende; men de kan også være eventyrlystne, modige, og selvsentrerte. Humøret deres skifter like ofte som månefasene.

Månens sterke innflytelse på deres underbevissthet gir dem også sterke intuitive evner som styrer tankemønstre og handlinger.

Et av deres største talenter er å gjennomskue andre. De kan intuitivt føle hvis noen leker med deres følelser og da trekker de seg inn i ”skallet” for å stenge ute alt det som kan såre dem.

Det er slik Kreps-mennesker beskytter seg selv.

De har en sterk trygghetsbehov og en tendens til å klamre seg fast til andre. Deres søken er fortrolighet, intimitet og trygt hjemmeliv.

Som regel er Krepser varme og omtenksomme og kan behandle sin partner som et barn som trenger beskyttelse, ømhet og masse kjærlighet. De elsker å ha rolige hjemme kvelder hvor de steller og lager mat til sin partner.

Men, til tross for at de liker stabilt familieliv, så liker de også å reise og oppleve fjerne og ukjente verdensdeler.

BERØMTE KREPSER: Tom Cruise, Selena Gomez, Gisele Bundchen, Benedict Cumberbatch