Jomfruen, 24. august – 23. september

Planet: Merkur

Element: Jord

Jomfruen er et jordtegn der planeten Merkur hersker.

I den romerske mytologien var Merkur gudenes raske sendebud. Han voktet også over salg og handel og var sett på som handelens gud for fred og fremgang.

Merkur identifiseres med Hermes i den greske mytologien. Han hadde vinger på hjelmen og hælene, og elsket å lure og å leke med menneskene. Det var Merkur som alltid stjal noe i den Trojanske krigen og han var den Guden som lettest kunne krysse grensen mellom de døde og de levende.

Det var Hermes som guidet de døde i Hades, dødens rike.

I Zodiaken er Merkur kommunikasjonsplanet som også hersker over Tvillingene, men det er forskjellig påvirkning på disse to tegnene. Siden Tvillengene er et lufttegn, så vandrer Merkur fritt og uhemmet i sin kommunikasjon. Mens Jomfruen er et jordtegn og da blir Merkur mer orientert mot detaljer og viser mer av sine kritiske og analyserende sider.

Denne forskjellen mellom Merkur i jord og luft, kan også avspeile seg i det faktum at Tvillingene takler forandringer mye lettere enn Jomfruen.

Mennesker født i Jomfruens tegn er praktiske, hardtarbeidende perfeksjonister som streber etter å forbedre og forfine. De kan ofte virke sjenerte og har en kritisk og skeptisk innstilling til omgivelser.

I kjærligheten er de mer omsorgsfulle enn lidenskapelig og gi inntrykk av at de mangler varme og ømhet. Det er vanskelig for dem å gi spontant utrykk for egne følelser og lengsler.

Jomfru-mennesker takler dårlig følelsesmessige krav fra andre og blir ofte tiltrukket av en partner som er fornuftig, fjern og ikke ”en klump om foten”.

Det er sjeldent at de kaster seg hodestups inn i et forhold – de analyserer, vurderer og er svært så forsiktige. Følelsene holdes under kontroll og de virker avisende og beregnende. Viljen deres er underordnet intellektet.

Som partnere er de hengivne, lojale og stabile; men de vil aldri gi seg fullstendig hen i kjærlighet. En del av dem forblir ”ren” og urørt.

Til tross for sin medfødte sjenanse og underlegenhet, så kan Jomfru-mennesker erobre, oppvarte og gifte seg til slutt, men de vil aldri tillate at noen presser dem inn i et forhold.  Partneren velges med stor omhu og de tar sjeldent overilte beslutninger. Frykten for å bli såret og skuffet kan isolere dem og føre til langvarig sølibat.

De trenger en partner som de kan dele intellektuelle interesser med og mest sannsynlig vil de treffe sin livsledsager gjennom jobben. Det er veldig vanlig for dem å søke tilflukt i arbeid og intellektuell forskning når de føler seg ensomme.

BERØMTE JOMFRUER: Beyoncé, Cameron Diaz, Chris Pine, Blake Lively