Blogg, Featured, Kalender

VÅRJEVNDØGN

Våren er livets sprudlende og kraftfulle utfoldelse. Endelig har det første vendepunktet i årets kalender kommet. Vårjevndøgn eller ungdomsjevndøgn er Værens og vårens første dag.

Solen har nådd ekvator, så dag og natt er like lange. Grip dagen når Solen befinner seg i vårjevndøgnspunktet, skjæringspunktet mellom solbanen (ekliptikken) og himmelens ekvator, og dag og natt er i balanse.

Dette er en fin dag å sjekke om livet ditt også er i balanse.

Gamle kulturer levde i harmoni med sesongens livssyklus og anerkjente betydningen av alle årets vendepunkter. Ungdommen ble feiret ved vårens fremmarsj med blomster og dans i naturen.

Lyset og dagen gror. Vårkreftene stiger, vekker livet i oss og får kjærligheten til å blomstre. Fester og ritualer gir mulighet til å komme ut av skallet ditt, forme livet slik du vil ha det; med glede, spenning og fornyelse.

Du kan feire denne dagen med vårblomster i huset, gjerne påskeliljer, våririss, ranunkler og primula.

 

Om kvelden inviterer du gode venner til å danse, synge og le sammen med deg. Spis gjerne sammen et lett, friskt måltid og drikk en ønskeskål.

 

 

Moder Jord takkes med glede og litt vin som dryppes utover bar mark. Dere ønsker og ber om mot, styrke, glede og kjærlighet til å åpne dere for vårens under.