Blogg, Kalender

ÅRSHOROSKOP 2019

VÆREN

21. Mars – 20 April

Det var en del turbulens og dramatikk på flere plan i fjor og 2019 starter med full fart og noen utfordringer: to formørkelser (sol den 5. januar og måne den 21 januar) kan få deg til å føle som om noen har slått av lyset og dyttet deg inn i et mørkt rom. Høres det skummelt ut? Ta et dypt innpust og stup i det! Dette blir en nødvendig reise som du vil komme fornyet og styrket ut av. Det kreves fokus, besluttsomhet, utholdenhet og en dyp drivkraft for å lykkes. Bruk dine talenter, din styrke og medfødte eventyrlyst til å transformere deg fra innsiden.

Nøkkelord:

besluttsomhet, engasjement, planlegging

TYREN

21. April – 21. Mai

Det blir ikke så enkelt for deg å kunne forutsi noe med nøyaktighet, da ytterplanetene Uranus, Neptun og Pluto skaper kaotiske tilstander. Du har dine forventninger, ønsker og behov og ser ikke for deg hvordan livet kan fungere uten dem. Du trenger et meningsfullt startpunkt som kan navigere deg gjennom livet. I 2019 bør du gjøre deg klar til å redefinere dine overbevisninger og forvente det uforventede når planeten Uranus beveger seg inn i Tyrens tegn den 6 mars og lader opp tegnet ditt for sju år fremover. Uranus forbindes med reformer, opprørskhet, nytekning og ustabilitet. Dette signaliserer en mulighet til å ta skrittet helt ut og inn i ditt fremtidige ”deg”. Gi slipp på alt du ikke har bruk for og som bare suger energien din.

Nøkkelord:

oppfinnsomhet, mot, fleksibilitet

TVILLINGENE

  1. Mai – 21. Juni

Året 2019 later til å være en periode der du kan rydde bort din selvødeleggende og selvpålagte frykt av ikke å være bra nok.

Tiden er inne til å definere hva dette betyr for deg, hvordan det ble plantet i ubevisstheten din og hvorfor du sjeldent har utforsket denne holdningen. Mest sannsynlig har du bare ignorert det, pyntet på eller projisere på andre – fordi det fikk deg til å føle deg utilstrekkelig.

Dette året skal du gi full gass på alt det Tvillingene står for – skrive, snakke, forske, kommunisere. Begynn gjerne med å skrive ned alt du tror om deg selv uten unntak.

Nøkkelord:

ekthet, beslutsomhet, klarhet

KREPSEN

22.Juni – 22.Juli 

Gjør deg klar til å bli kastet ut av komfortsonen i flere omganger, gjennom hele 2019. Og før du trykker på panikk knappen, ta et dypt pust og bruk litt tid til å reflektere over følelsene av utilfredshet og forvirring som ble bragt til overflaten i 2018. Erkjenn dem både ovenfor deg selv og andre, og slutt å late som om de ikke finnes. Det er på tide å oppklare hvem og hva som styrer livet ditt. Prosessen begynner med å kvitte deg med alle tanker og overbevisninger som får deg til å streve med følelsen at livet ditt faktisk inkluderer deg. Og mens du gjør det, sørg for å ha fokus på alt det som er gøy og gir deg glede og tilfredshet. 

Nøkkelord:

selvstendighet, uavhengighet, omsorg

LØVEN

  1. Juli – 23. August

Budskapet for 2019 er tydelig: du er nødt til å fikse en betydelig del av livet ditt som ikke fungerer optimalt for deg. Livet – det vil si kraften som er utenfor din kontroll, vil alltid komme med muligheter, begivenheter og erfaringer som vi aldri kunne forestille oss, og uansett om du alltid gjør ditt beste så er det ingen garanti for at det vil resultere i et liv fullt av lykke, glede og lykksalighet. Så stå imot fristelsen til å være den edle løven som alltid har det bra og kan håndtere hva som helst. Du trenger ikke å bevise noe som helst. Spørsmålet er ikke om du kan håndtere alle situasjoner, men heller om du bør? Ikke alt som skjer deg er ditt ansvar. Finn en måte å fri deg selv fra selvpålagt ansvarsfølelse og start en ny fase i livet med nyvunnet energi.

Nøkkelord:

renselse, struktur, tilpasning

JOMFRUEN

24. August – 23. September

Dette året vil du få muligheten til å føle deg trygg og ikke lenger henge som en dukke på en streng. Du misliker å skifte landskap til tross for at du er tilpasningsdyktig, men fakta er at lite kan oppnås når man er i konstant tilpasningsmodus…eller er det frustrasjon? Frykt? Engstelse? Året 2019 gir deg et lite pusterom og du vil få muligheten til å nyttiggjøre all din erfaring og starte byggeprosessen av noe verdifullt i livet ditt. Ta et dypt åndedrag og begynn med å sette puslebrikkene på plass, velvitende om at du ikke lengre kan bruke de slitte, gammeldagse og utrangerte aspekter av livet ditt. Tiden er inne for å skape noe verdifullt, kraftig og vakkert som vil fylle de tomme mellomrom.

Nøkkelord:

dømmekraft, medfølelse, objektivitet

VEKTEN

24. September – 23. Oktober

Dette året kan det dukke opp noen utfordringer på hjemmefronten når planetene Saturn og Pluto oppholder seg i horoskopsektoren for hjem og familie. I astrologien står planeten Saturn for bl.a. struktur og ansvar, mens Pluto viser makt og forandringer. Noe i hjemmet eller rundt familien kan derfor oppleves som slitsomt og du vil muligens få økte forpliktelser. Tiden er inne til å innse at i din streben etter å være rettferdig mot andre, er du ofte urettferdig mot deg selv. Dette er en ubalanse som krever din oppmerksomhet og 2019 vil gi deg mulighet til å koble deg til den du egentlig er og ikke den du tror at du bør være. Dette blir en befriende opplevelse, om så veien dit til tider kan oppleves som litt humpende.

Nøkkelord:

fokus, forandring, frigjør

SKORPIONEN

24. Oktober – 22. November

Nøkkelen til et lykkelig 2019 er å ikke bli fanget i en falsk følelse av trygghet. Vanligvis er det vanskelig å overrumple deg fordi du rett og slett alltid er på vakt og din radar er satt på høyvarsling. Men, du har lett for å kjede deg hvis alt rundt deg er stabilt, trygt og livet ditt er 100% forutsigbart. Velkommen til paradokset kjent som ditt liv: du vil ha både følelsesmessig trygghet og pågående transformasjon.

I år vil du få mulighet til å finne broen mellom disse to og det kan bli både fruktbart og bevisstgjørende. Den eneste snublesteinen kan være din frykt av å være sårbar. Da er det er trygt å vite at det finnes en person du kan stole på fullt ut – deg selv.

Nøkkelord:

tillit, fantasi, sårbarhet

SKYTTEN

23. November – 21. Desember

Med lykkeplaneten Jupiter i ditt tegn i nesten hele 2019, føles livet veldig godt. Jupiter er din naturlige hersker og bringer en overflod av entusiasme, glede og tillitt. Og ”hva er galt med det” lurer du på, for Jupiter kommer på hjemmebesøk bare en gang hvert tolvte år og det ville være uhøflig å ignorere han og direkte skadelig å ikke ta imot hans gaver. Du kan lett hengi deg til et år av virkelighetsflukt og dette blir spesielt kraftig utløst når Jupiter og den drømmende planeten Neptun møtes og danner en energisk relasjon på himmelen. Deres budskap er: ”don’t worry – be happy”. Jupiter belyser håp, mens Neptun drar deg inn i drømmenes brønn; og for å få adgang til disse gavene bør du også invitere planeten Saturn som skaper fundament, ansvar og struktur. Og da kan 2019 bli et år av optimisme, fantasi og målbevisst struktur.

Nøkkelord:

optimisme, klarhet, realisme

STENBUKKEN

  1. Desember – 20. Januar

Dette blir et interessant og spennende år, da din ledende planet Saturn oppholder seg i stjernetegnet ditt hele 2019. Det er bare Saturn som kan gi deg følelsen av styrke og trygghet. Men du er en ektefødt realist og vet at de andre planetene også krever din oppmerksomhet. Den revolusjonære Uranus beveger seg i horoskopområdet for kjærlighet, barn og lek og her kan det dukke opp noen overraskelser. Lykkeplaneten Jupiter befinner seg i horoskopsektoren for det skjulte universet og bringer deg åpenbaringer du tidligere ville avvist som bare tull. Den drømmende Neptun er i kommunikasjonsområdet i horoskopet ditt og sørger for at underbevisstheten din kommuniserer med deg hele tiden – også når du sover. Skriv ned dine drømmer og finn ut budskapet deres.

Nøkkelord:

trygghet, styrke, spiritualitet

VANNMANNEN

21. Januar – 18. Februar

Det skjer en viktig begivenhet på himmelen i 2019 som vil påvirke livsfundamentet ditt og verdiene det sitter på: etter syv år i Væren vil din ledende planet Uranus i år bevege seg i Tyrens tegn. Gjør deg klar til å skifte gir fra syvårs frihet og full livsutfoldelse til syv år med refleksjon og indre-rettet liv. Du blir mer jordnær og mindre impulsiv og opprørsk enn før. Ditt indre liv og selvutvikling blir en viktig trend for deg i tiden fremover. Du blir mer engasjert følelsesmessig og vil stille mange spørsmål som omhandler din bakgrunn, dine røtter, hvor du kommer fra og hvor du hører til.

Lykkeplaneten Jupiter er i vennskapssektoren i horoskopet ditt og sørger for at du får kontakt med nye venner som vil ha stor betydning i livet ditt.

Nøkkelord:

mot, selvutvikling, forandring

FISKENE

19. Februar – 20. Mars

Dette blir et gledelig år for deg. Lykkeplaneten Jupiter er i karrieresektoren i horoskopet ditt helt til begynnelsen av desember og lover at 2019 blir et svært godt år for karriere og sosial posisjon. Endelig vil du få belønning for din harde innsats. Intuisjonen din er sterk og du merker at det kommer en stor forandring: den opprørske, revolusjonære planeten Uranus bytter tegn fra Væren til Tyren og beveger seg inn i det området i horoskopet ditt som står for intellekt, kommunikasjon og læring. Din økonomiske situasjon vil stabilisere seg i løpet av året og dine interesser skifter. Du oppdager helt nye fascinerende emner og er mer rettet mot vitenskapelige temaer. Det vil også dukke opp nye og spennende bekjentskaper som vil være med på å utvide dine horisonter.

Nøkkelord:

handling, manifestering, nye horisonter