Kalender

BLODRØD SUPERMÅNEFORMØRKELSE

I dag er det århundrets lengste totale måneformørkelse.

Det er 150 år siden vi hadde en blodrød supermåneformørkelse og det er 105 år til neste gang. Så dette er siste sjans du har.

De heldige stjernetittere vil i kveld vitne en Supermåne – fullmånen ser større og lysere ut enn vanlig.

Månen er nærmere Jorden og vil vise seg 17% større enn ellers.

Like før Månen blir helt full så vil det skje noe spesielt – en total måneformørkelse. Måneformørkelse skjer når Jorden beveger seg mellom Solen og Månen. Når sollyset reflekteres gjennom Jordens atmosfære får Månen en dyp rød farge. Derfra navnet blodrød Måne.

Tenk bare hvordan våre forfedre ble skremt av å se Månen bli blodrød. Det var vanlig å se på Måneformørkelse som tegn på store katastrofer og ulykker. Blodmåne var bl.a. beskrevet i de gamle profetiene ”Book of Joel” som nærmest verdens undergang: ” The Sun will turn into darkness, and the Moon into blood, before the great and terrible day of the Lord comes”.

Heldigvis så tror de færreste i dag på verdens undergang når Måneeklipser dukker opp, men det er fortsatt fullmånen som får størst oppmerksomhet og som er mest fryktet av alle månefaser.

 

HVA ER BEST Å GJØRE UNDER FULLMÅNEN

Fullmånen får frem sider hos oss som vi ikke er bevisst på og den kan skape irritasjon og usikkerhet. Sterke drifter, ønsker, ideer, fantasier og drømmer kan ta overhånd. Det kan oppleves som om man drives av en ytre kraft og mange mennesker blir følelsesladet og kan reagere eksplosivt. Energien er på et høyt nivå og hvis du blir rastløs er det best å delta i sosiale aktiviteter. Inviter til fest hvis du ikke er selv invitert, gå på byen, bli kjent med nye mennesker, vær super romantisk med kjæresten, eller flørt hemningsløst hvis du er singel.

Fullmåne belyser også underbevisstheten og bringer klarhet. Trenger du mer kjærlighet og nærhet fra partneren? Ønsker du høyre lønn eller å bli forfremmet på jobben? Da er tiden inne til å be om det du ønsker deg.

Denne fullmåneperioden er også gunstig til å investere tid og energi i kreative prosjekter. Er du kunstner av natur er dette fantastisk tid for å male, skrive, tegne, danse, synge… Er du ikke kunstnerisk så kan du gjøre andre kreative ting som for eksempel: bake, rydde, fortelle morsome historier… Det er mange måter å være kreativ på; det viktigste er å gjøre alt det som får deg til å gløde.

Det er flere planetariske høydepunkter på himmelen i kveld: planeten Saturn, med alle de fargerike ringene og populært kalt ”Ringenes herre” er også synlig nær fullmånen. Men det mest spektakulære blir å se den røde planeten Mars som er nå veldig lyssterk ,når den dukker opp like under den blodrødefullmånen.

 

Få med deg dette unike magiske himmelshowet i kveld.