Blogg, Featured, Livsstil

SLIK FÅR DU EN HARMONISK FERIE

Sommerferien har begynt og det kan være utfordrende for mange å være tett på familien i flere uker i strekk. Høye forventninger og ulike ønsker kan føre fort til konflikter.

Det er lett å bli stresset når det er ferie; du skal pakke, rekke flyet…det er mye å huske. Mange par krangler i ferien, og for noen ender det i brudd.

Hvis det oppstår en konflikt, tenk først: ”hva oppnår jeg egentlig med å sette meg på bakbena?” Ro deg ned, pust med magen og tenk over hensikten med det du sier. Prøv å tenke fellesskap – hvordan kan vi få alle til å være fornøyde? Går du foran med et godt eksempel, vil resten av familien mest sannsynlig følge etter.  Å bidra til at alle skal ha det bra, er en veldig god følelse.

Legg godviljen til og vær innstilt på at nå er det ferie og gå i feriemodus. Husk at ikke alle i familien har de samme forventninger, så vær forståelsesfull og raus. Ungene vil kanskje sove til langt ut på ettermiddagen og være oppe lenge om kveldene; mannen din tror at han har monopol på tv-en, mens du vil helst bade og sole deg.

Å uttrykke hva du selv ønsker og har lyst til, og samtidig spørre hva de andre vil, er derfor lurt. Dermed kan dere gjøre litt av det ene og litt av det andre.

Prøv å overhøre sutring og klaging og spør deg selv «Hvordan kan jeg ha en fin ferie til tross for sure tenåringer, svigeforeldre og klaging?» Ignorer dem og skap stunder for deg selv der du kan lese, bade, nyte solen og lukte på sommerblomstene.

Du skal:

✦ Være tålmodig

✦ Være åpen

✦ Bruke humor

✦ Være fleksibel

Du skal ikke:

* Virke som en bedreviter og kjøre hardt på

* Gå inn i en lang diskusjon

* Være gåtefull

* Anklage eller bruke partneren som et dårlig eksempel ovenfor barna

ALENE FERIE

Er du singel, er det ingen grunn til å deppe – det gjelder også her å legge godviljen til og fokusere på det positive. Du har muligheten til å gjøre akkurat hva du vil: reise dit du alltid har drømt om, stå opp når du vil, spise hvor du vil, ligge på stranden hele dagen hvis du vil eller se på tv hele ettermiddagen. Vær god mot deg selv, elsk deg selv, ha respekt for deg selv og dine behov.

Uansett om du nyter ferien alene, sammen med familien eller med en vennegjeng, så er det viktig å være bevisst på å være tilstede og nyte øyeblikket. Kos deg og nyt å være her og nå. Vær bevisst på ”hvor er jeg nå?” Se på ferien som en anledning til å bli kjent med deg selv, en oppdagelsesreise inn i deg selv. Vær god mot andre og deg selv – da blir det en god ferie!
✦