Interiør

LYKKEBRINGENDE VÅROPPRYDNING

Med lyset og våren kommer energien og overskuddet tilbake. Mange har et inderlig behov for å rydde og vaske, ommøblere, tømme boder, kjellere og loft. Lys og luft skal inn, skitt, støv og ubrukelige ting skal ut.

Skal du i gang med vår-opprydding? Da bør du benytte deg av feng shui prinsippene som kan vise deg hvordan du kan fremme lykke ved å møblere på riktig vis.

 

 Feng shui er en fire tusen år gammel kinesisk innredningsfilosofi som bygger på energien mellom mennesker og omgivelser. Feng shui handler om å skape de beste omgivelser i våre hjem og på våre arbeidsplasser, slik at vi trives og kan utnytte livsenergien optimalt.

Feng shui inneholder en rekke redskaper som bl.a. visdommen om Chi (energi), Yin og Yang, De fem elementene og Baguakortet.

Det kinesiske navnet feng shui betyr vind og vann. Vind og vann er det som former landskapet.

Feng shui er lite utbredt i Norge, men stadig voksende i andre land:

Trump Tower og mange av Trumps hoteller er innredet av feng shui master Pun Yin, og i Gøteborg er hotell Avalon Sveriges første feng shui-sertifiserte hotell: det finnes ingen skarpe hjørner, det er bare runde møbler, riktig lysinnfall og vannspeil i entreen. Hotellet reklamerer med at de gir gjestene harmoni i tilværelsen.

Her er noen gode tips som viser hvordan du kan bruke feng shui prinsippene i din bolig.

 

RYDD OPP!

Å holde orden er feng shui regel nummer 1. Skap ro på åpne hyller ved å oppbevare småting i esker og papirer i mapper i samme fargeskala. Du bør ikke proppe alle hyllene fulle, men etterlate noen åpne rom slik at det er plass til at noe nytt kan komme inn i ditt liv.

  

TEMPEL FOR SØVN OG SEX

Et sanselig sengemiljø er godt for både intimiteten og nattesøvnen. Fyll soverommet med sensuelle farger og tekstiler, og skap et tempel for søvn og sex. Husk at du tilbringer en tredjedel av livet på soverommet. Hvis du sover i et rom med flere funksjoner kan en sengehimmel skape intimitet og trygghet.

Du bør ha sengetøy i lyse farger. Vi slapper best av i sengetøy med duse, lyse farger. Vår nakne hud vil gjerne omsvøpes av farger som har samme temperatur som kroppen: det vil si alle nyanser av rosa, fersken, krem, sand og så videre. Blå og grønne farger ligger langt vekk fra vår egen hudfarge og bruker du dem på soverommet så kan du risikere å få et kjølig sexliv.

GLADE BILDER.

Kunst på veggene, uavhengig om det er malerier, plakater, fotografier eller tegninger, har ifølge feng shui en stor påvirkning i vårt liv.

Derfor bør du omgi deg med bilder som gjør deg glad; gir deg gode minner eller symboliserer dine ønsker og drømmer og hvor du gjerne vil hen i livet. Bilder av enslige, triste mennesker vil ubevisst fore din underbevissthet og med tiden bli din virkelighet.

Er du singel bør du henge opp bilder av lykkelige kjærestepar eller to ender, to fisker, to fugler og lignende.

 LYSEKRONER GIR ENERGI

Lysekroner høyner energier i et rom , fordi de mange krystallene øker lyseffekten. Selv i dagslys reflekterer en lysekrone både det naturlige og det elektriske lys – motsatt av en lampeskjerm i plast eller stoff. Bland gjerne med fargede krystaller, slik at alle fem elementene i feng shui blir representert. Da har du skapt en unik og mer moderne variant av den klassiske lysekronen.

 

RUNDE MØBLER ER VENNLIGE

I feng shui anbefaler man primært runde, buede former. Det føles mer imøtekommende å nærme seg en myk sofa når sofabordet er rundt, og ikke fullt av skarpe kanter som virker truende og vi ubevisst prøver å unngå. Velg runde bord eller sofabord med avrundede hjørner.

 

GOD ENERGI MED BLOMSTERFAT

Et fat med blomster er en enkel måte å skape god energi i alle rom. Det er viktig at du kombinerer forskjellige farger: sørg for at det er en god blanding av rosa/lilla/rødt, hvit, gult og oransje. Hvis du har mye hvitt i dine omgivelser (vegger og møbler) og ønsker å bevare den lyse stilen, kan du tilføre mer positiv energi bare ved å bringe et fargerikt blomsterfat inn i rommet. Hell litt vann i fatet og skift det hver dag. Enkelt å lage, men ser ganske imponerende ut.

 

SPEIL

Feng shui anbefaler speil i dagligstuer. Heng gjerne et helfigurs speil på langs, så rommet ser større, lysere og mer livlig ut. Prinsippet er: jo større, jo bedre, unntatt i soverommet, hvor speil kan forstyrre nattesøvnen. Der bør det plasseres slik at man ikke kan se det fra sengen.

Et gammelt speil kan fornyes med en frisk farge. Det vil umiddelbart tilføre ny energi i rommet.

 

GRØNNE PLANTER – SIGNALISERER LIV OG TRIVSEL

Skap god feng shui på et øyeblikk ved å bringe mange sunne, grønne planter inn i ditt hjem. Planter signaliserer liv, sunnhet og trivsel. Når vi ser dem tenker vi ubevisst: hvis de kan trives her så kan jeg også.

Velg planter som er runde og imøtekommende. Hold deg unna planter med strittende, stikkende blader.

Er det ikke mulig med levende planter i ditt hjem, kan du nøye deg med blomstret tapet eller silkeplanter.