Blogg, Featured, Livsstil

KVINNEKRAFTEN

KVINNEKRAFTEN

Stadig flere kvinner bruker #metoo og avslører dårlig oppførsel fra sine kolleger og arbeidsgivere.

Jeg blir forbauset over den dårlige oppførselen hos mange menn og synes det er direkte skremmende å lese enkelte overgrepshistorier.

I min jobb som livstilscoach og spaltist for damemagasiner, har jeg møtt mange flotte kvinner som utad representerer styrke og selvstendighet, men er fortsatt underkastet sin ektemann/samboer, far eller mannlige sjef. Det ser ut til at de fleste menn tror at de har rett til å være belærende overfor kvinner og behandler dem som mindreverdige.

Mange kvinner har blitt undertrykket og misbrukt siden barndommen. Foreldrene og samfunnet har programmert kvinner til å handle ut i fra visse regler og normer og kvinnen har blitt fortalt hva og hvordan tingene skal gjøres, samtidig som hun lar alle andres behov komme foran hennes. Det er bemerkelsesverdig at de gamle reglene eksisterer fortsatt i dag i det 21 århundre.

Tiden er inne for et paradigmeskifte som inkluderer kvinner med skapende og fullverdige liv.

Da feministbevegelsen kom var det mange sinte kvinner som fikk ut sin frustrasjon og anklaget mannen for all urettferdighet. Feministbevegelsen var som en form for terapi for kvinnene for å få ut frustrasjonen. Det samme skjer i disse dager med #metoo kampanjen.

Og nå, etter at vi har uttrykt vår frustrasjon, kan vi kvinner skape den likestilte verden vi ønsker å leve i.

Det aller første skrittet kan være at vi må styrke oss selv, og vi styrker oss selv ved å finne indre gleder og ved å finne kraften i oss og elske oss selv. Vi må tørre å ta plass, være tydelige og synlige, si nei når vi føler for det og sette oss selv først når det er nødvendig og riktig.

Når vi lærer å ha selvrespekt og egenverd så vil livet for alle (inkludert menn) ta et stort steg i positiv retning.

Jeg vil gjerne se at alle kvinner har selvtillit, egenverd og en mektig posisjon i samfunnet. Dette er på ingen måte for å minske mannens posisjon, heller å ha den sanne likestillingen mellom kjønnene.