Blogg, Featured

VÅRJEVNDØGN

Våren er livets sprudlende og kraftfulle utfoldelse. Endelig har det første vendepunktet i årets kalender kommet. Vårjevndøgn eller ungdomsjevndøgn er Værens og vårens første dag. Grip dagen i dag når Solen befinner seg i vårjevndøgnspunktet, skjæringspunktet mellom solbanen (ekliptikken) og himmelens ekvator, og dag og natt er i balanse.

Dette er en fin dag å sjekke om livet ditt også er i balanse.

Gamle kulturer levde i harmoni med sesongens livssyklus og anerkjente betydningen av alle årets vendepunkter. Ungdommen ble feiret ved vårens fremmarsj med blomster og dans i naturen.

Lyset og dagen gror. Vårkreftene stiger, vekker livet i oss og kjærligheten blomster. Fester og ritualer gir mulighet til å komme ut av skallet ditt, forme livet slik du vil ha det; med glede, spenning og fornyelse. Livets gang har fylt mennesker med fester, høytider og gleder, og hver tid har sin spesielle betydning.

Du kan feire denne dagen med vårblomster i huset, og ved å sende muntre meldinger til venner. I kveld kan du spise et lett, friskt måltid og drikke en ønskeskål.

Moder Jord takkes med glede og litt vin som dryppes utover bar mark. Du ønsker og ber om mot, styrke og kjærlighet til å åpne deg for vårens under.