Blogg

BLOMSTENE AVSLØRER ØNSKER

Når du går inn i en blomsterbutikk så føles det som om du er inne i et maleri med hagemotiv fra impresjonistene. Det er mange vakre farger og former på blomstene. Og når du skal kjøpe blomster til andre er det lett å velge det du liker best selv. Men dette blir feil, for valg av blomster er et lite kunstverk i seg selv. Hvert individ, hver situasjon og anledning har ”sin egen” blomst. Disse reglene er ikke så strenge, for alle er jo glade for å få blomster. Men hvis du vil være proff og kjenne til meningen bak gaven du gir, får du her en innsikt i blomstenes usynlige språk:

Rose – kjærlighet

Mer enn noen andre blomster betyr rose lidenskap, kjærlighet og ønske om å være sammen. Men vær oppmerksom på fargen: Rødfarget rose står for en kjærlighetserklæring – spesielt hvis det bare er en rose. En stor bukket med røde roser gis ved frieri.

Rosafarget rose betyr lidenskapelig kjærlighet, gulfarget rose antyder sjalusi, mens hvit rose gir åndelig vennskap.

Orkide – suksess

 

Denne vakre blomsten er et symbol på suksess og når du gir den bort så betyr det at du ønsker vedkommende suksess i karrieren eller i et viktig prosjekt.

 

Sjasmin – ekteskapslykke

 

Det sies at den intense lukten av en sjasminblomst har styrken til å opprettholde ekteskapslykke. I gamle dager hadde kvinner alltid en liten pose med tørkede sjasminblomster under madrassen.

 

Hortensia – harmoni

 

Denne blomsten hjelper i samlivskriser og skaper harmoni mellom partnere i konflikt. En bukett med hortensia roer ned gemyttene og pryder omgivelsene.

 

Nelliker – lidenskap og trofasthet

 

Hvite nelliker betyr trofasthet, mens røde står for lidenskapelig kjærlighet. Syv røde nelliker vekker begjær i et stagnert forhold.

 

Begonia – helsebringende

 

Denne blomsten i oransje eller rosa farge er en ideell gave når du besøker eldre familiemedlemmer eller rekonvalesenter etter en sykdom. Det sies at begonia har evnen til å forlenge livet til den som får den i gave.

Liljer – fruktbarhet

 

Denne blomsten er symbol for renhet og uskyld. Fem hvite liljer gis til en kvinne som ønsker seg barn. En gammel overtro sier at man skal gi en nybakt mor en bukket med fargerike liljer for at babyen kan vokse seg sunn og vakker.