Blogg, Featured, Kalender

KINESISK NYTTÅR

GODT NYTT KINESISK ÅR

 

HANENS ÅR – den gale galende hane.

 

Hanens år varer fra 28. Januar 2017 til 15. Februar 2018, og ifølge kinesere vil året bære preg av hanens egenskaper.

Hanen snakker mer enn de fleste og er opptatt av å være den første som skal formidle siste nytt. Det kan oppstå en del verbale konflikter på den internasjonale arena, og vi kan oppleve en voksende bølge av nasjonalisme i mange deler av verden.

 

Mye posering og fleksing av militær makt kan skape litt uro, men la oss ikke glemme at hanen er en ”show off” og liker å vise sin styrke og sine fjær. Mange steder vil det bli meglet fornuftige avtaler og spenningen vil avta.

Andre hovedtrekk for dette året kan bli en økende stemme for minoriteter og/eller flyktninger. Langvarig undertrykkelse kan resultere i opprør og endring av etablerte lover og regler.

Det vil dukke opp mange dialoger mellom verdens ledere og politikere og fokuset vil for det meste bli på handel, miljø og global sikkerhet. Mange nasjoner vil også ha interne dialoger og egne beslutninger om poltikk og fremtidsretning.

Hanens år kan kreve sjelegransking hos politikerne som vil stå på sidelinjen.

 

Når usikkerhet preger verdensscenen så vil også finansmarkedet være nervøst. Investorer og børsspekulanter bør være på vakt. Dette er ikke året for lettjente penger og spekulasjoner. Hanen krever engasjert innsats og hard arbeid.

Finansinstitusjonen CLSA har en egen «Feng Shui Master» som fungerer som en rådgiver for analytikere og økonomer ved inngangen til det nye kinesiske året. Finansinstitusjonen, som har over 1400 ansatte og ble etablert i 1986, innrømmer at hanens år er vanskelig å forutse.

«Vi advarer mot å legge alle eggene i samme kurv med mindre du ønsker en omelett som resultat», skriver CLSA, og advarer om at det også kan bli et uforutsigbart år.

Hanen er forfengelig, liker å gi et godt inntrykk, være velkledd og er opptatt av trender. Moteindustrien kan blomstre i år og det kan dukke opp nye trender og stiler. Turismen og Fitness industrien vil også klare seg bra. Flere turister vil velge Norge som feriedestinasjon og 2017 kan bli et rekordår for reiselivsnæringene.

De turbulente vær- og klima endringer fra de siste årene er ikke avtagende og vi vil, dessverre, oppleve flere katastrofer i noen av de tidligere utsatte områdene.

Hanens år blir dynamisk og begivenhetsrik. Hvis du vil lykkes så legg fra deg halvhjertede prosjekter, ønsketenkning og dagdrømming. Det er kun dine anstrengelser, viljen til å jobbe hardt og stå-på humør og som vil gi gode resultater dette året.

”Flid fører til rikdom” er et gammel kinesisk ordtak og flid kan gi rikelig belønning i år.