Blogg, Livsstil

ANTI STRESS TIPS

ANTI STRESS TIPS

Dagens karrierekvinner er mest utsatt for stress. De lever et hektisk liv med mye ansvar og mange oppgaver : jobb, mann, barn, familie, venner, husarbeid…Til og med trening og fritidsinteresser tar mye av kvinnens tid og energi.

Det er viktig å skape en balanse i livets prioriteringer, for livets suksess måles med lykkefølelsen.  Karriere og penger er uten tvil viktige, men ikke nok for et lykkelig liv. Med så mange aktiviteter går vi ofte på autopilot og glemmer å ha tid for det som inspirerer og bærer oss gjennom livet. Disse fem enkle tips kan hjelpe deg med å skape balanse mellom jobb, familie og fritid.

 

  1. SUNN LIVSSTIL

Betingelser for velfungerende antistress teknikker er en sunn livsstil. Sunt kosthold, søvn, hvile og mosjon er din air bag i kollisjon med stress. En effektiv måte å motvirke stress på er å praktisere yoga og utføre puste- og meditasjonsøvelser. Du kan enten gå på yoga kurs eller lære enkle pusteteknikker og stillinger gjennom f.eks. You Tube videoer.

 

  1. EGEN TID

Stillhet er den beste metoden for hvile og fornyelse. De konstante signalene fra mobilen, facebook, twitter og snapchat er energityver som sender enorme mengder adrenalin til hjernen. Det er både utmattende og stressende. Ta en pause innimellom og slå av mobilen. Sitt helt i ro, lytt til din egen pust og kom i kontakt med ditt indre.

 

  1. TAKKNEMLIGHETS RITUALET

Dette ritualet kan øke lykkefølelsen, forbedre mentalhelsen og hjelpe oss å få bukt med stresset. Sørg for å finne noe å glede deg over hver eneste dag. Skriv fem ting som du er takknemlig for – hver dag. Det vil overraske deg hvor mye du har å være takknemlig for. Takknemlighet og endring av fokus fra det som mangler til det du har, kan lære deg å betrakte livets lysere sider. Når du skifter fokus skifter du også resultatet.

 

  1. PLANLEGG TIDEN

Multitasking er en av de store stress kildene. Aldri har vi kvinner hatt så mange oppgaver å fylle samtidig: morsrollen, jobbrollen, kjæresterollen, venninnerollen, husmor rollen osv.… Legg igjen ekstra tid til hver eneste oppgave og ha spillerom for uforventede hendelser. Det vil gi deg nødvendig ro for å takle utfordringer som måtte dukke opp.

 

  1. GJØR DET DU ELSKER OG IKKE DET DU SKAL

Slutt med å ha dårlig samvittighet hver gang du gjør noe du elsker. Det er det du elsker som gir deg den nødvendige livsenergien. Tillat deg selv nytelse, små lykkelige øyeblikk som bekrefter at du lever og ikke bare eksisterer. Nytelse er ofte den beste og mest effektive energi lader.