Blogg, Featured, Kalender

Fullmåne

Det er årets første fullmåne på torsdag 12. januar.

Månen er essensen i mysterier, magi og kaos, og de fleste kjenner til den underlige virkningen fullmånen kan ha på atferden til både mennesker og dyr. Det er opphavet til det engleske ordet «lunacy» (måneglskap), og det er et velkjent faktum at vold og følelsesmessige problemer øker rundt fullmåne.

Fullmåne er den måne fasen som får størst oppmerksomhet og som er mest fryktet. Den får frem sider hos oss som vi ikke er bevisst på og den kan skape irritasjon og usikkerhet. Sterke drifter, ønsker, ideer, fantasier og drømmer kan på dette tidspunktet ta overhånd.

Månegudinnen Luna

Det kan oppleves som om man drives av en ytre kraft og mange mennesker reagerer eksplosivt.

Statistikken viser at når månen er full så øker antallet trafikkulykker, innbrudd, vold og særlig forbrytelser som har en tendens til å være ekstra farlige og frastøtende.

I et forskningsprosjekt som ble gjennomført i en åtteårsperiode, som registrerte en halv million fødsler, fant de to amerikanske legene Walter og Abraham Menaker at det blir født flere barn i løpet av de tre døgnene rundt fullmåne enn på noe annet tidspunkt i løpet av måneden.

Jorden består av 70% vann og månen styrer flo og fjære i alt vann på jorden med sin tiltrekningskraft. Ved fullmåne, når månen og solen har en viss stilling i forhold til jorden, er månens tiltrekning på havoverflaten meget sterk. Det skaper springflo. Og siden kroppen vår består av 70% vann, så er det naturlig å tenke at månen påvirker også mennesker.

Det er ingen tvil om at mange mennesker føler seg påvirket av fullmånen. Hvis du ikke er en av dem og ikke tror helt på månemagi, kan du bruke denne kvelden til en måneskinnstur.

Den blir uten tvil magisk og ekstra romantisk.