Kalender

HVERDAGS MAGI

HVERDAGS MAGI

I vår moderne og materialistiske samfunn  er det liten plass til naturens fengslende trolldom.

Vi kvinner lever et hektisk liv med mye ansvar og mange oppgaver : jobb, mann, barn, familie, venner, husarbeid… Til og med trening og fritidsinteresser tar mye av vår tid og energi. Dagens kvinne er så involvert i alt som foregår utenfor henne og lever så intenst for andre at hun mister kontakten med sin egen magiske kraft og  kreativitet.

Mange kvinner har lite kontakt med naturen, og flere og flere innser at kropp, sinn og ånd henger sammen i alle lag av skaperverket.

Vi må tøyle sinnets energi og utvikle evner til å fatte denne livskraften som strømmer gjennom naturen, slik at vi kan arbeide med naturens magi som omgir oss.

Denne bloggen er invitasjon til alle kvinner til å foreta en magisk reise innover.

Hverdagsmagi som jeg skriver om er full av magiske tips og ritualer som er tilpasset dagens travle livsstil.

Det kreves ingen forkunnskaper – absolutt alle kan utføre magiske ritualer og oppnå suksess. Det som kreves er fokus, konsentrasjon og evne til å kanalisere energien i retning av dine ønsker.

MAGISKE REDSKAPER

Alter:

Et alter er et sted hvor du kan sitte i fred og tenke. Det kan være et lite bord, et skap, en skuff eller en kiste. Et sted hvor du kan ha dine lys, røkelse, duftoljer, steiner, urter og magiske amuletter. Du kan gjerne pynte alteret med årstidens farger og blomster. Du kan også ha bilder av dine yndlingsguder og –gudinner, engler og feer. Det viktigste er at du fyller alteret med det som er hellig og betydningsfullt for deg.

Amuletter:

Amuletter er kraftobjekter som har en betydning for deg, som vekker kjærligheten, gir deg styrke og gode minner. Det kan være krystaller og edelsteiner, en hårlokk, en melketann fra barnet ditt eller et snegle hus.

Bånd: Bånd kan være av silke, lin eller bomull og gjerne i mange farger. De brukes til å binde amulettposer.

Duftoljer:

Hver duftolje har egen betydning og de kan brukes i røkelseskar, aromalamper, bad, kjærlighetsbrev og kan også ofres til bålet. Duftoljer bør brukes med måte da de kan fremkalle allergiske reaksjoner.

Røkelsesdufter:

Røkelse brukes enten i form av pinner eller som urteblanding. Urtene brennes på bål eller i røkelseskar.

Lys:

Lys tenner du når du mediterer eller jobber med magi. Fargen på lysene avhenger av årstiden og hva du ønsker. Hvis du er i tvil, bruker du hvite lys.

Poser og krukker:

Poser bør være i naturmateriale, som bomull, silke eller lin, og gjerne av et stoff som betyr noe for deg – av en gammel kjole eller noe lignende. Virkningen av amuletten forsterkes når du harmonerer bånd og farger.

Kraftobjekter og amuletter inneholder energien din og ønskene dine og skal tas være på. De kan gjemmes i krukker, kister, skuffer, i vinduskarmen, på takbjelken, over døren eller under sengen.

FARGENE

Fargene brukes for å styrke en spesiell følelse, magi eller ritual.

Rødt er lidenskap, kjærlighet, energi, mot, sinne og penger.

Oransje er stolthet, energi, tiltrekningskraft og lykke.

Gult er mental styrke, intellekt, kreativitet og vennlighet.

Grønt er fruktbarhet, overflod, harmoni, sunnhet og medfølelse.

Blått er kommunikasjon, glede, inspirasjon, vennskap og hengivenhet.

Indigo er høyere bevissthet, indre viten og visdom.

Fiolett eller lilla er intuitiv, spirituell og mystisk.

Er du i tvil om valg av frege, bruker du hvit.

Hvit er rennende og beskyttende; gir fred, klarhet og ro i sinnet.

UKEDAGENE

Hver dag i uken har sin betydning, magi og planet.

Mandag er Månens dag, dagen for drømmer. Dagens magi er meditasjon, klarsynarbeid, speil- og krystallmagi.

Tirsdag er dagen for aktivitet og tilhører planeten Mars. Dagens magi er konfliktløsning, nytt arbeid og nye prosjekter.

Onsdag er en god dag for handel og er planeten Merkurs dag. Dagens magi er planleggings-og forretningsmagi.

Torsdag er planeten Jupiters dag og er en god dag for penger og velstand. Dagens magi er all magi med krefter som du vil skal vokse – penger, kjærlighet og styrke.

Fredag tilhører planeten Venus og er kjærlighetens dag. Dagens magi er kjærlighet, fruktbarhet, partnerskap og giftermål.

Lørdag er renselsesdag og tilhører planeten Saturn dagens magi er konsentrasjon, renselse og avslutning.

Søndag er Solens og hellets dag. Dagens magi er velsignelser, helbredelse, lykke, kjærlighet til venner, familie og deg selv.

 

Dagens ritual

Planeten Venus lyser svært kraftig på himmelen nå, og siden fredag tilhører denne kjærlighetsplaneten, er kvelden gunstig for kjærlighetsritualer.

Roseseremonien

Dette ritualet er velegnet når du ønsker å komme i kontakt med den du elsker eller ønsker å innlede et forhold til.

Gjør i stand et varmt bad, spre kronblader fra roser og hell 6 dråper rosenolje i vannet .

Legg deg inn i badekaret, tenn et rosa lys og kall kraften til Venus inn i hjertet ditt. Pust med rolige og dype åndedrag. Rett gode, kjærlige tanker mot den personen du føler for. Prøv å visualisere ham så levende som mulig i et miljø som han er godt kjent med. Fortell ham om dine ønsker, dine forhåpninger og dine følelser. Hold fast ved bildet helt til det oppløses av seg selv.

Ditt ønske om å nå frem til din kjære skal være sterkt og må ikke forstyrres av andre tanker.

Prøv deg gjerne frem til den måten som passer best for deg når det gjelder konsentrasjon og visualisering.

Etter badet tar du på deg løstsittende klær og tenner kjærlighetsvekkende røkelse laget av rosenknopper, nellik, koriander, lavendel og perikum. Mens duften bølger om deg, tenker du på deg og din kjære og skriver ned på et ark den formen for forhold du ønsker at dere skal ha; for eksempel: forpliktende, romantisk, eventyrlig, vennskapelig, lidenskapelig osv. Lukk øynene, slapp av og mediter litt over det du har skrevet ned.

Legg så det arket i en krukke på alteret ditt og la det ligge til neste tiltagende måne. Legg også en liten basilikumplante på alteret ditt. Vær tålmodig og når tiden er inne, vil din elskede komme inn i livet ditt.