Featured, Kalender

Stjernetegn

Væren, 21. mars – 20. april

Planet: Mars

Element: Ild

Væren er et ildtegn der planeten Mars hersker. Mars var romernes krigsgud og det ble holdt fester i gamle Roma i måneden mars, som ble oppkalt etter ham. Da ble våpen renset og Mars gudens hellige skjold ble båret i prosesjon. Mars var også Romas beskytter, og Romulus og Remus ble regnet som hans sønner

Grekerne kalte krigsguden for Ares. Han fremstilles alltid med hjelm og full våpenutrustning. Ares befant seg alltid der det var krig, blod og bevæpnet strid. I slagmarken hadde han alltid med seg to av sine sønner: Phobos (som betyr frykt) og Deimos (som betyr redsel).

Planeten Mars gjør Væren til en energisk og lidenskapelig opprører.

Værer er mennesker som kjemper for sine meninger og idealer, og de kommer alltid til å gi deg en fast håndtrykk. Når du snakker med dem så vil du føle deres trang til å dominere samtalen og omgivelsene.

En av deres beste egenskaper er nettopp det faktum at de er dynamiske og lever i nuet, mens de løper i alle retninger på jakt etter noe som er nytt og spennende. Allerede fra selve fødselsøyeblikket er Værer opptatte av seg selv og sin egen verden. De har behov for å være første på alle steder og tror at hele jordkloden roterer rundt dem. Det er sjeldent at Værer lyver, for de hater løgn og bedrageri.

Vær-mennesker er drømmere som håper at drømmen blir klarere og klarere for hver dag. Hvis det viser seg at drømmene blir til en illusjon, så vil de bare lukke øynene for et øyeblikk for å kunne skape en ny illusjon; uten å se på drømmene som ble til fiasko.

Vær-mennesker har uuttømmelig energi og kan overleve ethvert nederlag. De har en positiv holdning til livet og humoristisk sans som lett for folk til å samles rundt dem.

Siden de har lidenskapelig natur og stor appetitt på livet, trenger de den utfordringen en tilsvarende lidenskapelig og sterk partner kan gi – en partner som ikke er redd for å vise sine følelser og innerst inne er en romantiker. Til tross for at Vær-mennesker elsker flørt og eventyr, så ønsker de også forpliktelser og ansvar.

BERØMTE VÆRER: Victoria Beckham, Lady GaGa, Michael Fassbender, Kristen Stewart

Tyren, 21. april – 21. mai

Planet: Venus

Element: Jord

Tyren er et jordtegn, der planeten Venus hersker. Venus er den romerske gudinnen for skjønnhet og kjærlighet. Hun representerer også fruktbarhet, velstand, musikk og kunst.

I den greske mytologien kalles hun for Afrodite som betyr skum og stammer fra hennes noe uvanlige fødsel. Ifølge legenden, ble Afrodite født fra havets skum og steg opp fra havets bølger i et skjell. Denne gudinnen var ingen trofast kjærlighetsgudinne og fikk barn med mange forskjellige elskere, bl.a. Ares og Hephaistos.

Som et ekte Venusbarn har Tyren en utpreget estetisk sans og elsker å omgi seg med skjønnhet og luksus. Penger og materielle verdier er meget viktige for Tyrens velvære, som mest av alt ønsker å leve i komfortable og stabile omgivelser.

I kjærlighetsforhold vil Tyren vise sin kjærlighet og hengivenhet ved å omgi sin partner med luksus og komfort.

Hvis du har rikelig med tålmodighet og tro på at noe som er verdt å ha også er verdt å vente på? Da er Tyren den rette partneren for deg. Som jordtegn så har de fleste Tyrer begge bena trygt plantet på jorden, og er omringet av en aura av trygghet og pålitelighet.

De har dype, varige følelser og gir mye av seg selv i et kjærlighetsforhold.

De fleste Tyrer virker harmoniske, fredsommelige og trege. Men det er bare på overflaten, for innvendig bobler de av kreativitet og energi. Tyrer har en instinktiv fornemmelse av livets verdier og de elsker å omgi seg med skjønnhet som for eksempel kunst og musikk.

Tyrer er forsiktige og stødige i kjærligheten. De er lidenskapelige nok, men det holder de inne i seg. De tar seg god tid til å vurdere, planlegge strategien og så ta initiativ. Noen ganger kan de vente for lenge og drømmepartneren kan havne i armene på en annen som har kommet dem i forkjøpet. De fleste Tyrer har en utmerket humoristisk sans, men de er ikke i stand til å le av seg selv når ikke alt går etter planen i det romantiske kappløpet. Men, når de først er innstilte på å kapre sin utkårede drømmepartner, setter de alt inn på å nå målet. De er nok like sta som en okse når de først vil ha noe. Disse mennesker er følsomme overfor enhver kritikk og kommer ofte i konflikt med venner, familie og kolleger. De holder fast ved sine prinsipper og er fullt og fast overbevist om at de stort sett har rett.

Mennesker født i Tyrens tegn vil aldri kaste bort tiden på et forhold de vet ikke kommer til å bli langvarig. Derfor kan de bruke ganske lang tid til å forplikte seg i et kjærlighetsforhold.

BERØMTE TYRER: David Backham, Penelope Cruz, Pierce Brosnan, George Clooney

Tvillingene, 22. mai – 21. juni

Planet: Merkur

Element: Luft

Tvillingene er det lufttegnet der planeten Merkur hersker.

Merkur var den romerske handelsguden, og gudenes budbringer. Han hadde vinger på hjelmen og hælene for å kunne bevege seg fort, og bar heroldstaven som besto av to slanger som snor seg rundt den. Slangestaven hans representerer livets gåte som løses ved ånd og fornuft. Denne staven brukes i dag som legestandens merke. Hos gamle grekere var han Hermes, sønn av den store himmelguden Zeus og en av Atlas-døtrene, Maja.

Hera, Zeus kone, passet selv på Hermes uten å vite at hennes mann var faren. Da hun fikk vite sannheten, ble hun så sjalu og sint at hun kastet Hermes fra fanget, hvor hun gav ham melk. Av melkedråpene som ble spilt, ble Melkeveien laget.

Hermes var en gud som var flink til å snakke, kvikk i replikkene og han ble budbringeren til andre guder. Han var skarpsindig, listig og rastløs og var svært så forelsket i kjærlighetsgudinnen Afrodite. De fikk to barn sammen og den ene, Hermaphroditos var den første kvinnelige gutten. Derfra kommer ordet ”hermafroditt” (Hermes + Afrodite) som betyr tvekjønnet. Hermes var også gud for handel, veltalenhet og beskyttet tyver og røvere. Kanskje det er årsaken til at Tvillingene alltid er på farten og det er vanskelig å bli klok på dem. Mennesker født i dette tegnet bruker mye tid på reiser og fordi det er så lett å komme i kontakt med dem så vil de alltid ha stor bekjentskapskrets. De er tiltrukket av mennesker som liker å utveksle ideer og kan berike deres intellekt med nye og spennende erfaringer.

I kjærligheten liker de at alt blir formidlet gjennom ord – gjennom intim kommunikasjon. Følelsene formidles på alle tilgjengelige måter og de er store forbrukere av telefoner, mail, kort og brev. Du finner dem sjeldent andpustne i en het elskov. Tvillingene er som regel lite krevende. De spiller en dobbelt rolle – de deltar og de betrakter. Deres vibrerende magnetiske tiltrekning vil lyse opp enhver forsamling. Kjedsomhet er deres personlige fiende, og de forventer at partneren deltar aktivt i deres livlige hverdag. Det er vanskelig for dem å involvere seg følelsesmessig. De vil helst flørte, leke og leter stadig etter forandringer og nye erfaringer. Deres medfødte rastløshet fører dem videre i en konstant leting etter nye erfaringer og forandringer.

BERØMTE TVILLINGER: Angelina Jolie, Johnny Deep, Kanye West, Donald Trump

Krepsen, 22. juni – 22. juli

Planet: Måne

Element: Vann

Krepsen er et vanntegn der Månen hersker. Den romerske gudinnen Diana ble identifisert med Månen. Hun fremstilles vanligvis som jeger og beskytter barnefødsler og ville dyr. Hos de gamle grekere var månegudinne Selene, søsteren til solguden Helios. Selene er ofte avbildet med en fakkel, farende over nattehimmelen i sin måne vogn som er dratt av to hvite hester. Hun ble forelsket i den vakre gjeteren, Endymion, og fordi hun ikke kunne motstå hans skjønnhet, forlot hun sine nattlige plikter. Selene listet seg ned fra himmelen og la seg ved siden av sin elskede. Himmelguden Zeus ble rasende da han oppdaget at himmelen var mørk og for å straffe Selene, beordret han om at Endymion skulle sove til evig tid.

Zeus brutale straff kunne ikke slukne kjærligheten Selene følte for Endymion, og selv i dag lurer hun seg unna noen netter hver måned for å kjærtegne sin sovende elskede, og lar himmelen ligge der mørk og måneløs. Derfor har vi begrepet sort måne (varer ca. tre og et halvt døgn) når Månen er usynlig på nattehimmelen.

Det er helt naturlig og på sin rette plass å påstå at mennesker som er født under Månens påvirkning er lunefulle (latinsk luna – måne) og humørsyke. Krepsen er følsom, empatisk og hengiven. Akkurat som Månen, som styrer over Krepsen, har mange faser, så har også Krepsen mange sinnsstemninger. Mennesker født i dette tegnet er som regel sentimentale, ømme og beskytende; men de kan også være eventyrlystne, modige, og selvsentrerte. Humøret deres skifter like ofte som månefasene. Månens sterke innflytelse på deres underbevissthet gir dem også sterke intuitive evner som styrer tankemønstre og handlinger.

Et av deres største talenter er å gjennomskue andre. De kan intuitivt føle hvis noen leker med deres følelser og da trekker de seg inn i ”skallet” for å stenge ute alt det som kan såre dem. Det er slik Kreps-mennesker beskytter seg selv. De har en sterk trygghetsbehov og en tendens til å klamre seg fast til andre. Deres søken er fortrolighet, intimitet og trygt hjemmeliv. Som regel er Krepser varme og omtenksomme og kan behandle sin partner som et barn som trenger beskyttelse, ømhet og masse kjærlighet. De elsker å ha rolige hjemme kvelder hvor de steller og lager mat til sin partner.

Men, til tross for at de liker stabilt familieliv, så liker de også å reise og oppleve fjerne og ukjente verdensdeler.

BERØMTE KREPSER: Tom Cruise, Selena Gomez, Gisele Bundchen, Benedict Cumberbatch

Løven, 23. juli – 23. august

Planet: Solen

Element: Ild

Løven er et ildtegn der Solen hersker. I den greske mytologien er Helios solguden. Han er sønnen til Titan Hyperion og er en vakker og sterk mann med flammende hår. Helios strålende øyne er som solstrålene og penetrerer overalt. Han kjører en gylden vogn hver dag over himmelen, fra øst til vest. Når natten kommer, seiler han langs med Oceanos (Titan som hersket over det runde havet, som grekerne trodde omringet verden) i en gyllen skål.

Hver morgen, før daggry, kommer Helios alltid tilbake i øst. Solen er selve sentrum i vårt solsystem og er den mest livgivende og betydningsfulle kraft i Universet. Derfor vil mennesker født under Solens innflytelse besitte de samme kvalitetene; altså Løver kan være varme, sjenerøse, viljesterke og majestetiske.

Men de kan også være selvsentrerte, arrogante og ha en enorm svakhet for smiger.

Mennesker født i Løvens tegn elsker å dominere og er fødte ledere. De liker å bli beundret og streber etter å være midtpunktet i sosiale sammenhenger. Løver trenger massevis av oppmerksomhet og anerkjennelse, og blir veldig skuffet hvis de ikke får den forventede responsen.

I kjærligheten er de hengivne, lidenskapelige og romantiske. Løver idealiserer kjærligheten og lengter etter den fullkomne kjærlighet – en perfekt forening av kropp og sjel. Deres stolthet kan lett bli såret, og de tilgir sjeldent svik eller ydmykelse.

Løve-mennesker liker å dominere i forholdet og kan ofte vise sjalusi og eier-trang overfor partneren. De kan ofte bli misforstått og avvist som arrogante og selvopptatte. I virkeligheten er de ikke mer arrogante en andre mennesker, de er bare mer åpne og høyrøstede. En gang i blant kan Løver kaste hodet tilbake og utstøtte et kjempebrøl. Det skal man ikke ta seg nær av, for det er når Løver er på sitt tauseste at man skal være på vakt.

De trenger en partner som kan bekrefte deres identitet og som de kan beundre og være stolte av å bli sett sammen med.

BERØMTE LØVER: Madonna, Ben Affleck, Jenifer Lopez, Mila Kunis

Jomfruen, 24. august – 23. september

Planet: Merkur

Element: Jord

Jomfruen er et jordtegn der planeten Merkur hersker. I den romerske mytologien var Merkur gudenes raske sendebud. Han voktet også over salg og handel og var sett på som handelens gud for fred og fremgang.

Merkur identifiseres med Hermes i den greske mytologien. Han hadde vinger på hjelmen og hælene, og elsket å lure og å leke med menneskene. Det var Merkur som alltid stjal noe i den Trojanske krigen og han var den Guden som lettest kunne krysse grensen mellom de døde og de levende. Det var Hermes som guidet de døde i Hades, dødens rike.

I Zodiaken er Merkur kommunikasjonsplanet som også hersker over Tvillingene, men det er forskjellig påvirkning på disse to tegnene. Siden Tvillengene er et lufttegn, så vandrer Merkur fritt og uhemmet i sin kommunikasjon. Mens Jomfruen er et jordtegn og da blir Merkur mer orientert mot detaljer og viser mer av sine kritiske og analyserende sider.

Denne forskjellen mellom Merkur i jord og luft, kan også avspeile seg i det faktum at Tvillingene takler forandringer mye lettere enn Jomfruen.

Mennesker født i Jomfruens tegn er praktiske, hardtarbeidende perfeksjonister som streber etter å forbedre og forfine. De kan ofte virke sjenerte og har en kritisk og skeptisk innstilling til omgivelser.

I kjærligheten er de mer omsorgsfulle enn lidenskapelig og gi inntrykk av at de mangler varme og ømhet. Det er vanskelig for dem å gi spontant utrykk for egne følelser og lengsler. Jomfrumennesker takler dårlig følelsesmessige krav fra andre og blir ofte tiltrukket av en partner som er fornuftig, fjern og ikke ”en klump om foten”. Det er sjeldent at de kaster seg hodestups inn i et forhold – de analyserer, vurderer og er svært så forsiktige. Følelsene holdes under kontroll og de virker avisende og beregnende. Viljen deres er underordnet intellektet. Som partnere er de hengivne, lojale og stabile; men de vil aldri gi seg fullstendig hen i kjærlighet. En del av dem forblir ”ren” og urørt.

Til tross for sin medfødte sjenanse og underlegenhet, så kan Jomfru-mennesker erobre, oppvarte og gifte seg til slutt, men de vil aldri tillate at noen presser dem inn i et forhold.  Partneren velges med stor omhu og de tar sjeldent overilte beslutninger. Frykten for å bli såret og skuffet kan isolere dem og føre til langvarig sølibat.

De trenger en partner som de kan dele intellektuelle interesser med og mest sannsynlig vil de treffe sin livsledsager gjennom jobben. Det er veldig vanlig for dem å søke tilflukt i arbeid og intellektuell forskning når de føler seg ensomme.

BERØMTE JOMFRUER: Beyoncé, Cameron Diaz, Chris Pine, Blake Lively

Vekten, 24. september – 23. oktober

Planet: Venus

Element: Luft

Vekten er et lufttegn der planeten Venus hersker. Venus er den romerske kjærlighets- og skjønnhets gudinne. Navnet hennes kommer fra det latinske ordet for kjønnslig kjærlighet. Hun representerer den ultimate feminine skjønnheten med sin grasiøse kropp, vakker ansikt og vennlig smil. Med sin forførende utstråling og pirrende konversasjon, kunne hun vekke lidenskap hos mange Guder. Romerne forgudet henne og bygget en stor tempel i Circus Maximus i Roma.

I den greske mytologien kalles hun for Afrodite, som betyr: født fra havets skum. Ifølge legenden, steg hun fra havets bølger i en skjell, og ble blåst forsiktig i et regn av roseblader, på stranden i Kypros, av Zephyros (den vestlige vinden) og Flora (våren). Grekerne forgudet henne og bygde mange templer ved havet til hennes ære. Afrodite sjarmerte alle hun møtte med sin sjarm, varme og ømhet. Planeten Venus hersker også ovenfor Tyren og begge tegnene har et kreativt og estetisk syn på livet.

Tyren er et jordtegn og forskjellen er at Tyren gir praktiske og konkrete utrykk for sin kreativitet, mens Vekten har en mer intellektuell måte å utrykke talentene sine på. Mennesker født i Vektens tegn er sjarmerende og omgjengelige, men de kan også være vankelmodige og upålitelige. Deres humør svinger fra altoppslukende glede til de mørkeste depresjoner. Følelsene deres er ofte ustabile og kommer lett i ubalanse, grunnet ytre påvirkninger. Det emosjonelle velværet er for det meste avhengig av andres bekreftelser og de vil alltid søke harmoni i forhold til sine omgivelser.

Andres tanker og handlinger kan påvirke dem i så stor grad at de kan forandre sine egne avtaler og beslutninger. Disse mennesker har vanskelig for komme med beslutninger og som regel vil de veie for og i mot før de bestemmer seg. De har en egen medfødtevne til å se en sak ut ifra flere sider og vil helst unngå å komme med en urettferdig beslutning. Og på grunn av deres diplomatiske og vennlige natur så vil de alltid være kompromissvillige for å unngå konflikter. Det er lettere for dem å gi etter enn å starte åpne konfrontasjoner.

Romantikk og intelligente samtaler er en nødvendighet i kjærlighetslivet til Vekt-menneskene. De liker å få oppmerksomhet og lengter intenst etter en intellektuell, kultivert, raffinert og vakker partner. På grunn av tvil og manglende evne til å bestemme seg, kan mange mennesker født i Vektens tegn lete etter den rette hele livet. De elsker å få beundring og faller lett for fristelser.

Mennesker født i Vektens tegn er eksperter i flørting og bruker både sin sjarm og skjønnhet til å forføre sin partner.

BERØMTE VEKTER: Kim Kardashian, Will Smith, Kate Winslet, Eminem

Skorpionen, 24. oktober – 22. november

Planet: Pluto og Mars

Element: Vann

Skorpionen er et vanntegn der planetene Pluto og Mars hersker. I den romerske mytologien var Mars krigsguden og en av de viktigste gudene. Hos de gamle grekere var han krigsguden Ares, sønnen til Zeus og Hera. Mars hersker også ovenfor Væren og gir begge tegnene intens og lidenskapelig seksualitet. Planeten Pluto hersker også over Skorpionen. Gamle grekere kalte ham Hades som betyr usynlig.

Hades var broren til Zeus og Poseidon og hersket over de døde i dødens rike. Han var en grusom og ubønnhørlig gud som bortførte vakre Persefone ned i underverden, for at hun skulle bli hans dronning. Solguden Helios så dette med sine flammende øyne og sendte budbringeren Hermes for å få henne tilbake. Hades lot Persefone gå, men først ga han henne en bit av kjærlighetseplet slik at hun ble bundet til ham. Derfor kom hun tilbake til dødens rike i fire måneder hvert år. Resten av året tilbrakte hun i den levende verden. Som en døende og oppstigende gudinne fra underverden, var Persefone i harmoni med naturens årlige syklus. Siden Pluto hersker over underverden representerer den alt det som er skjult – den skjulte verden inne i mennesket, det ubevisste ”jeg” og også den skjulte skaperkraften: seksualiteten. Som den ytterste planeten i vårt solsystem, symboliserer Pluto den ytterste kanalen gjennom hvilken menneske får innsikt inn i dødens mysteriet og skapelsens gåte.

Det er kanskje derfor at mange opplever Skorpioner som det mest mystiske stjernetegnet i Zodiaken. Deres magnetiske utstråling og lidenskap, kombinert med en smule gåtefullhet gjør dem svært tiltrekkende for det motsatte kjønn.  Men de er også krevende og vanskelige å tilfredsstille. Skorpioner tar kjærligheten meget alvorlig og forventer hengivenhet og lojalitet fra sin partner. De må ha kontroll i forholdet og hvis de blir sviktet så kan deres kjærlighet bli til bitterhet og hat. Alt eller intet er Skorpionens motto. De glemmer sjeldent en fornærmelse og kan vente lenge med å gjøre gjengjeld på en passende måte. Deres medfødte sterke intuisjon vil lede dem ut av et forhold når de sanser at noe er galt, for deres vurderingsevne av andre er alltid intuitiv.

Kjærlighet er en altoppslukende erfaring for dem og Skorpioner søker fordypning på et åndelig plan. Disse mennesker har et intenst kjærlighetsliv, men deres sterkt utviklede selvkontroll kan hindre dem til å vise sine innerste følelser. Sjalusi og sterk eiertrang kan drive dem til vanvidd og de kan selv bli ofre for destruktiv kjærlighet. De glemmer aldri og tilgir sjeldent og dermed utvikler de sarkasme og kynisme ovenfor omgivelsene. Andre kan oppleve dem som følelseskalde, egoistiske og likegyldige, men under overflaten er Skorpioner enormt sårbare og følsomme.Skorpioner er en selvmotsigelse også ovenfor seg selv, for i likhet med skorpionen (innsekten) kan de stikke seg selv ofte – de mister venner og ting de bryr seg om på grunn av egne handlinger.

Deres nysgjerrighet er umettelig og de dukker ofte ned under overflaten for å finne andres svakheter og for å få opplysninger. Skorpionens sanselighet og følsomhet kan komme til full utrykk hvis de finner en sensuell partner som kan underkaste seg og følge deres humørsvingninger.

BERØMTE SKORPIONER: Leonardo Di Caprio, Katy Perry, Matthey Mc Conaughey, Scarlett Johansson

Skytten, 23. november – 21. desember

Planet: Jupiter

Element: Ild

I den romerske mytologien var Jupiter den øverste naturguddom som hersket over himmel og jord. De gamle grekere kalte Zeus for himmelguden. Han styrtet sin tyranniske far, titanen Kronos og delte verden med sine to brødre, Poseidon og Hades. Zeus valgte å herske over himmelen, mens brødrene overtok havet og underverden. Fordi han tok ledelsen over sine brødre og andre gudene, så vant Zeus respekt og beundring og ble utkåret som gudenes og menneskenes overhode. Torden var hans våpen, og makten hans strak seg fra himmelen til jorden. Zeus var gift med Hera men var ingen trofast make; han hadde utallige erotiske forhold med både mennesker og gudinner. Han fikk mange barn, som ble guder, halvguder og helter.

I likhet med sin navnefar, romernes øverste gud, er Jupiter kjempen blant planetene, og skjenker lykke, ekspansjon og ukuelig optimisme til dem som er født under hans innflytelse. Derfor er Skytter evige optimister og tar sjanser som ingen andre tør å ta. Blikket deres er alltid rettet fremover og de søker stadig videre horisonter. Mennesker født i dette tegnet er fødte gamblere som elsker spenning og selve livet er som et langt spill for dem. Selv om de overhodet ikke kjenner til astrologien, så har de en følelse av at lykken oftere står på deres side enn mot dem.

De har en enorm frihetstrang og er livredde for intense, altoppslukende og formelle kjærlighetsforhold. De misliker binding og ansvar og leter etter et ekspansivt, ikke fastlåst forhold hvor ingen skal fortelle dem hva de skal gjøre. Skytter vil ikke underordne seg eller leve i skyggen av noen. Men de vil heller ikke ha en partner som pliktoppfyllende følger to skritt bak dem. De vil ha en jevnbyrdig partner som går ved siden av og gjør ting på samme måte. De skal gå i samme retning, men hver for seg vil føle sin vei – ”drikke sammen men ikke av samme beger”.

Variasjon er en nødvendighet for Skytter og i deres evige jakt etter den, så vil de sjeldent oppleve den ekstatiske foreningen av kropp og sjel. Skytter er flørtete, egenrådige og energiske. Livet og særlig kjærlighetslivet, må være morsomt. De vil føre mye moro med seg inn i livet og la sin partner få del i den eventyrlysten de ble født med. Skytter er ikke veldig romantiske av seg, men til gjengjeld er de lidenskapelige og har evnen til å forelske seg allerede ved første blikket.

De har en blanding av det intellektuelle og det dyriske i seg – noe som er lett å se i symbolet for deres stjernetegn: Kentaurens øvre halvdel er et menneske, mens den nedre halvdel er en hest. Skyttens piler som skyter mot himmelen symboliserer interessen for høye idealer, mens hans fire hover bærer ham fremover og symboliserer at han vil sparke hvis han bindes og nekter å bevege seg.

BERØMTE SKYTTER: Brad Pitt, Taylor Swift, Jay Z, Miley Cyrus

Stenbukken, 22. desember – 20. januar

Planet: Saturn

Element: Jord

Saturn var den romerske kornguden . Han hersket over jorden i perioden av den Gyldne tidsalder. Det ble holdt festival i hans navn, Saturnalia, i Roma hvert år i slutten av desember. I den greske mytologien var Saturn guden Kronos. Kronos var den yngste av Titanene, som var felles betegnelsen på sønnene til Uranos (himmel) og Gaia (jord). Kronos styrtet sin far og overtok hans trone som himmelguden. For at ikke hans egne barn skulle gjøre samme opprør, åt ham dem alle, bortsett fra den yngste, Zeus, som moren klarte å redde. Zeus befridde sine søsken, Poseidon og Hades og kastet faren Kronos i underverden Tartarus.

I astrologien er Saturn ofte kalt for den ”strenge læremesteren” og symboliserer rammeverk og struktur. Å være disiplinert, resultatorientert og gjøre de nødvendige anstrengelsene, er energiene fra Saturn som Steinbukken er opptatt av. Tålmodighet og hardt arbeid bringer oss fremover i livet og tingene blir satt på plass. Steinbukken er utholdende og kan anstrenge seg i lange perioder. Mennesker født i dette tegnet er hardtarbeidende, forsiktige og reserverte. Omgivelsene kan oppleve dem som følelseskalde og kritiske, men i realiteten er de romantiske og meget lidenskapelige. Deres egen usikkerhet gjør dem tilbakeholdne til å vise spontane følelser.

De er lidenskapelige og sensuelle, men deres innstilling til kjærligheten og parforhold er pessimistisk og de er livredde for avvisning og avhengighet. Deres ideelle partner må være tålmodig og ha en brennende ønske om å bygge et trygt og langvarig parforhold. Steinbukker ønsker seg en partner som er lojal, trofast og ikke stiller for mange følelsesmessige krav til dem. Det er en fordel hvis partneren er velstående og kan bidra med å øke deres livsstandard og posisjon i samfunnet.

På grunn av deres manglende evne til å vise følelser, kan de gifte seg av praktiske årsaker. Stenbukker er materialistiske og praktiske og ser ikke noe galt i det at kjærligheten kan øke deres formue og bankkontoen. Det er mye lettere for dem å forelske seg i en velstående partner, som vil kunne gi dem økonomisk trygghet og stabilitet. Det er svært sjeldent at Stenbukker gifter seg med en partner som er økonomisk vanskeligere stilt en dem.

I ekteskapet er de som regel pålitelige, ansvarsfulle og trofaste.

BERØMTE STENBUKKER: Orlando Bloom, Kate Moss, Kate Middelton, Michelle Obama

Vannmannen, 21. januar – 18. februar

Planet: Uranus og Saturn

Element: Luft

Vannmannen er et lufttegn der planetene Uranus og Saturn hersker. I den greske mytologien var Uranus himmelguden. Han ble født da hans mor, jordgudinnen Gaia, bristet ut av det uendelige tomrommet (kaos). Gaia ble senere hans kone og deres barn var Kykloper og Titaner. Gaia og Uranus hersket sammen over jorden og himmelen og de fikk 12 barn. Uranus var en tyrannisk far som ikke lot sine barn se dagslyset. Den yngste av Titanene, Kronos (Saturn) styrtet sin far, kastrerte ham og overtok hans trone. Og slik ble himmelen delt fra jorden. I astrologien kan Uranus ofte forbindes med utbrudd, mens Saturn viser bl.a. begrensninger. Disse planetene gjør Vannmannen til å være en utfordrende analytiker.

Vannmann-mennesker er ukonvensjonelle idealister som har et sterkt behov til å utrykke sine tanker og ideer. De er uforutsigbare, filosofiske og har en stor tendens til å gjøre opprør mot samfunnets regler og lover. Mange Vannmenn er opptatt av politikken og engasjerer seg for menneskerettigheter, økologi og andre humanitære saker. I kjærligheten er de store idealister og søker en partner som deler de same idealer og kan stimulere dem på et intellektuelt plan.

Vannmann-mennesker er livlige idealister som skyr livets konvensjonelle rutiner. De er interessert i alle livets fasetter og tåler ikke kjedelige omgivelser. De er ofte tiltrukket av intellektuelle og eksentriske partnere. Intuisjon er sterkt utviklet og dette gir dem et skarpt innblikk i menneskelig natur. De liker å studere og analysere mennesker fordi de elsker gåter av alle slag.

En forelsket Vannmann klarer alltid å tenke med hodet og å legge inn en del av sine menneskestudier. Etter hvert som Vannmannen finner det meste ut av sin siste erobring, vil han eller hun, som om de har oppdaget løsningen på et problem, finne en annen gåte å kaste seg over. Vannmann-mennesker taper fort interessen når de først har funnet svarene og de ser seg fort om etter en ny partner – en som ikke vil kjede dem ved å være forutsigbar. De bærer på et indre mysterium og under deres åpne og vennlige ytre finnes det en reservert kjerne. Deres originale holdning til livet, deres åpenhet, innfløkte sinn og tørre humoristiske sans gjør dem likevel til ganske tiltrekkende, dog risikable ekteskapspartnere.

Hvis du er forelsket i en som er født i Vannmanns tegn, så må du være forberedt på å dele ham/henne med ikke bare enkeltpersoner men også grupper av mennesker, for dette tegnet trenger mer menneskelig kontakt enn noe annet tegn.

Du må også følge dem på den veien de har valgt seg i livet, selv om den er annerledes enn hva du er vant til. Du blir nødt til å tilpasse deg deres rytme og muligens endre ditt søvnmønster; for de liker å legge seg sent og står sent opp.

BERØMTE VANNMENN: Ashton Kutcher, Shakira, Justin Timberlake, Jennifer Aniston

Fiskene. 19. februar – 20. mars

Planeter: Jupiter og Neptun

Element: Vann

Fiskene er et vanntegn der planetene Jupiter og Neptun hersker. Neptun er oppkalt etter den romerske vannguden. I den greske mytologien er Neptun for Poseidon. Han er broren til Zeus og Hades. Poseidon er havets hersker og med sin gylne krigsvogn krysser han sitt kongedømme av oseaner og hav mellom bølger som ikke gjør ham våt, mens han er omgitt av glade delfiner. I Illiaden står han på grekernes side, men likevel jager han Odysseus fordi han hadde gjort sønnen hans, Kyklopen Polyfemos, blind. Poseidon jaget også de andre heltene som kom hjem fra Troja, og selv om han hjalp dem i krigen, så sørget han over Trojas undergang, fordi han hadde bygget den meg egne hender.

Poseidon hadde kjærlighetsforhold med mange gudinner og dødelige kvinner, men var gift med havfruen Amfitrite og bodde sammen med henne i et praktfullt palass på havbunnen ved Nehaias kyster. Yndlingsbarnet hans var den vingete hesten Pegasus, som han fikk sammen med den fryktede Gorgon Medusa. Planeten Neptun sørger for illusjon og drømmer hos Fiskene, mens Jupiter bringer håp og lykke. Og kanskje derfor er Fiskene de mest håpløse drømmere og romantikere i hele Zodiaken.

Fiskene er fantasifulle og kunstneriske, og de kan skape en egen verden ut av det. De er også utrolig flinke til å bringe frem andres følelser og har stor empati og innlevelsesevne. Mennesker født i dette tegnet har medfødte psykiske evner som setter dem i stand til å trenge ned i okkulte mysterier, og likevel kan de ofte være et offer for selvbedrageri. Det er veldig lett for Fiskene å bygge luftslott og leve i en romantisk drømmeverden. Svart ofte vil de ha behov for å rømme fra livets realiteter og glemme virkeligheten. I kjærligheten vil de søke en sterk og trygg partner som gir dem masse oppmerksomhet og støtter deres idealistiske drømmeverden.

Mennesker født i Fiskenes tegn kan underkaste seg totalt til sin partner og da kan de lett skape avhengighetsforhold. De elsker å tjene og stille opp for sin partner og viser en enorm hengivenhet. De kan være så opptatte av partnerens velvære at de glemmer å gi utrykk for egne følelsesmessige behov. Mange Fisker glir inn i martyr rollen og ofrer seg fullstendig for kjærligheten, særlig hvis de har en egoistisk og dominerende partner. Hvis partneren skuffer eller avviser dem, så vil de trekke seg inn i seg selv og isolere seg fra omverden. Da er det nesten umulig å nå frem til dem. Mange Fisker kan leve av minner og trekke seg i en urealistisk, fantasifull tilværelse hvor de gjenopplever drømmen om fortidens kjærlighet.

Tegnets symbol er representert av to fisker som svømmer i motsatt retning, og det symboliserer Fiskenes fleksibilitet: de blir det andre forventer av dem og går i den retning som trekker mest. De kan alltid velge om de svømmer oppover strømmen mot suksess eller nedover strømmen som fører i mørkets rike.

Det er vanskelig å bli klokk på menneskene født i Fiskenes tegn og svært ofte kan ikke de heller forstå seg selv. Deres doblenatur kan få dem til å skifte personlighet: alt fra forståelsesfull og elskverdig til svikefull om humørsyk. Det er vanskelig for dem å skille seg fra alle rollene de spiller og å definere seg selv.

Dette tegnet er en blanding av alle de øvrige 11 tegnene, pluss noe som gjør dem til noe helt for seg selv – noe usynlig og urørlig som Neptun skjenker til dem.

BERØMTE FISKER: Justin Bieber, Rihanna, Daniel Craig, Bruce Willis