Featured, Livsstil

Finn din kjærlighetskraft

 

Kjærlighet – det er vel noe av det som utfordrer oss mest. Vi har den umulige kjærligheten, den håpløse kjærligheten, den store kjærligheten og også den lille. Vi har den platoniske, romantiske, den erotiske, den evige, den lykkelige og den ulykkelige.

Vi har morskjærlighet, søskenkjærlighet og kjærlighet for våre kjæledyr. Vi kommer ikke unna. Vi kommer ikke utenom. Hver eneste bok du leser, så godt som hver film du ser, sangene du hører på tv og radio – det er vel liten tvil om hva som er verdens største og evig tilbakevendende tema.

Kjærlighetskraften er for alle, og det er den største og viktigste kraften som får verden til å gå rundt. Kjærligheten er selve essensen i livet. Se på morskjærligheten, for eksempel, den kan ikke sammenlignes med noe. Den er betingelsesløs, evig og uendelig.

Når jeg snakker om kjærlighet, snakker jeg ikke nødvendigvis om den klassiske kjærligheten mellom mann og kvinne. Der du må starte, det aller første skrittet, det er at du må lære å elske og respektere deg selv.

Vi har alle en livsoppgave, kanskje flere, men den største er å styrke deg selv, og du styrker deg selv ved å finne indre gleder og ved å finne kraften i deg og elske deg selv. Spesielt kvinner sliter med å ta plass, være tydelige, si nei, sette seg selv først av og til. Vi må først og fremst ta vare på oss selv, både som single og i et forhold, ellers så har vi ikke noe å gi. Vi kan bare gi til andre av det vi har inni oss selv.

Vi kvinner er også i overkant opptatt av den romantiske kjærligheten. At det skal komme en prins og gi oss alt vi trenger. Men du kan ikke hente alt du trenger fra én person. Kanskje vi burde la oss inspirere litt av menn? Bli flinkere til å realisere oss selv gjennom andre ting enn bare mann og barn og matlaging? Det også, selvfølgelig, men det er jobber som må gjøres og drømmer som kan oppfylles; mennesker og steder som kan berike deg.

Gå ut og gjør det du alltid har drømt om å gjøre, gjør din interesse til en viktig del av livet ditt. Har du alltid drømt om å danse, meld deg på dansekurs, eller male kurs hvis du liker å male…skriv en bok, gjør yoga, reis eller bare gå turer i skogen, syng og omfavn deg selv og livet ditt. Finn ut hva som gir deg energi og gjør det hver dag. Integrer det i hverdagen din som et obligatorisk gjøremål – på samme måte som tannpuss.

“Jeg har ikke tid”, får jeg høre. “Jeg har ikke tid til meg selv.” Det går an å stå opp en time tidligere om morgenen. Alle har mulighet til å finne en liten luke til seg selv – hver dag. Hvis du elsker og respekterer deg selv og dine følelser, så vil du få kjærlighet og respekt tilbake. Det du sender ut får du tilbake – som en bumerang i tiltrekningsloven.

Veien til kjærligheten begynner med deg selv – og hos deg selv. Slutt å fokusere på det du ikke har. Konsentrer deg heller om å sette pris på alt du er og alt du har. Det handler om måten du bruker deg selv som menneske på. Jeg tror at alle, når de kjenner godt etter, innerst inne vet hva som gir dem glede og energi. Alt er energi – universet med alle planetene, kjærligheten, kroppen vår og molekylene og atomene i cellene våre. Hele vårt solsystem er holdt av usynlige, men sterke energier. Kjærlighet er også energi og har du energien i deg, så mestrer du det meste.