Featured, Interiør

Interiør

I interiør vil du finne gode tips om hvordan du kan fremme lykke og velstand ved å møblere på riktig vis etter Feng Shui prinsippene. Feng Shui er en flere tusen år gammel kinesisk visdom lære som handler om samspillet mellom mennesker og omgivelser.

De gamle kinesere hentet sine kunnskaper ved å observere naturen – for ingen steder er det mer fullkommen energi harmoni enn der.

Mye rot i omgivelsene med overfylte skap og hyller; aviser og blader som ligger strødd rundt omkring, støv, skitne gulv og vinduer kan direkte bidra til at du tappes for energi og føler deg frustrert. Jeg har brukt Feng Shui prinsipper helt siden jeg komme over min første bok fra Energica forlag for over 20 år siden. Det ble ganske mange flere bøker etter hvert og jeg har følt gjennom årene at omgivelser skapt med Feng Shui har gitt meg bedre livskvalitet og arbeidskvalitet. De samme prinsippene bruker jeg fortsatt i innredningen når jeg trenger å samle energi for å fremme lykke, velstand, kjærlighet og helse.

Bruk og kast

Jeg rydder opp i klesskapene og gir bort til Fattighuset og Frelsesarmeen alt det jeg ikke ha brukt det siste året. For det første så føles det veldig bra å kunne bidra til slike fantastiske humanitære organisasjoner og glede vanskeligstilte mennesker. Når det nærmer seg julen så pakker jeg klærne eller gjenstandene som julegaver og skriver alder og kjønn på pakkene. Tenk bare på gleden i barns øyne når de får en leke eller klær som en innpakket gave. Jeg tror nok at de voksne som får klær fra frivillige organisasjoner, gleder seg også til å få en pent brukt genser, jakker eller sko.

Det er også miljøvennlig at klær sirkulerer og ikke bare kastes. Og selvfølgelig så skaper jeg en god energiflyt ved å kvitte meg med alt jeg ikke lengre har bruk for. Alt som ikke brukes, støver ned og ikke har en funksjon, suger energi. Ta en kritisk gjennomgang på dine gjenstander i hjemmet eller på kontoret og kast eller gi bort det som du ikke har brukt de siste årene. Noen klær og sko har høy sentimental verdi og det er vanskelig å gi dem bort – slik som første ballkjole med gullsko, gamle YSL drakten som er for trang men jeg hadde den på da jeg møtte min utkårede, brudekjolen…slike minner vil jeg ta være på og derfor er fornuftig lagring også en viktig del av ryddejobben.

 

Hold det rent

Rent hus er mer levende hus og gjør underverker for velvære.

Jeg liker ikke hybelkaniner og en gang i uken gjør jeg skikkelig rengjøring i alle kroker og kriker. Det føles som om rent og ryddig hus klarner tankene og gir meg personlig mer energi.

Det sies at det er en sammenheng mellom psyken og omgivelsene. Når vi er slitne, sløve, deprimerte og late så vil oppvasken hoppe seg opp, klærne blir liggende på badegulvet, sengen blir ikke redd opp og potteplantene visner… Da kan det være lettere å begynne med å skape orden i det ytre, enn å rydde opp i det indre. Dette har virket begge veier for meg og ytre orden har også skapt mer harmoni i mitt indre.

Åpne passasjer

Dører og ganger er viktige deler av leiligheten. Jeg leste en feng shui artikkel hvor dører og gang ble betegnet som blodårene i menneskets kropp: slik blodet flyter fritt, bør passasjer i hjemmet være åpne slik at du kan bevege deg fra rom til rom uten hindringer. Så det første jeg gjorde var å begynne med inngangen: det var alltid mange sko der og derfor ble et skoskap fra Ikea den smarte løsningen. Jeg fjernet også en bokhylle og kommode som blokkerte gangen mellom rommene. Først tømte jeg dem også solgte jeg dem på Finn.no. Jeg ga bort noen av bøkene, de andre lagret jeg i et eske på loftet. Man vet aldri når man får lyst til å lese igjen gamle Homer- og Shakespeare-klassikere. Det var mye rart som fant plass i kommoden og bare ved å rydde og sortere ble mer en halvparten ubrukelig og dermed kastet.

Minimalistisk interiør har aldri vært min greie og jeg elsker store rokokko møbler med flotte speil i gullrammer, gedigne prismekroner, store myke tepper. Så jeg har alltid måtte passe meg for å unngå overmøblering. Det har vært litt problematisk da vi flyttet fra hus på Røa til en leilighet på Skillebekk, og jeg slett mye med å selge møbler, lamper og andre gjenstander.

Det var da at jeg skjønte at møblene begynte å eie meg og satset for full Feng Shui fornyelse. Jeg begynte forsiktig ved å først klargjøre mine mål – altså hva jeg ønsket å forbedre eller oppnå, og fant noen av følgende tips ganske effektive:

Lykkebringende inngangsdør

For å ønske energi velkommen monter en kraftig krystall lampe over døren.

Plasser et akvarium eller en annen liten attraksjon med vann på venstre siden av døren når du ser ut.

Ha aldri vannattraksjoner på begge sider av døren. For mye vann kan bety fare.

Rens rommet med høy lyd

En gang i uken kan du spille høy, glad musikk i noen minutter. I kina blir nyttår feiret med kinaputter, tromming og cymbaler for å rense ut gammel energi og ønske den nye velkommen.

Hold alt i par

Ønsker du en livsledsager, skal du omgi deg med pyntegjenstander i par, som fugler, sommerfugler eller ender.

Soveromsmagi

Dekorer soverommet i rødt, rosa eller fersken.

Unngå alt som kan antyde vann og sett aldri planter eller blomster på soverommet. Du kan gjerne ha frukt – særlig er granateple lykkebringende for det representerer fruktbarhet.

Heng opp bilder av barn for å symbolisere lykke til etterkommere. Ha to: nattbord/lamper/bilder/gjenstander.

Rikdommens vase

Sett inn i skapet en krystall vase fylt av halvedelstener og med jord tatt fra en rik manns hage. Hold det godt skjult.

Styrk din popularitet

Heng opp et krystall eller keramikk vindklokkespill med ni rør i det sørvestre hjørnet av stuen din. Et seksrørs vindklokkespill i metall hengt i det nordvestre hjørnet styrker lykken i nettverket ditt.

Ikke sitt med ryggen mot døren

Da kan du lett bli sviktet eller glemt ved forfremmelser.

Sitt med veggen bak deg og døren foran deg. Veggen gir beskyttelse og du kan forsterke denne støtten ved å henge opp et bildet av en fjellkjede bak deg – for ingenting er sterkere enn et fjell.

Den ideelle sitteplassen på kontoret

Sitt diagonalt overfor og med ansiktet vendt mot døren. Skrivepulten bør ikke vende rett mot døren for innstrømmende energi vil bli for sterk. Lykkebringende energi får du ved å ha en lampe rett over døren.

Planter skaper lykkebringende energi

Planter representerer vekst, og for å få maksimal effekt kan du sette plantene i hjørner som veder mot øst eller sørøst.

Fjern visne blader fra planter

Avblomstrede blomster og visne blader bør fjernes med en gang både fra huset og hagen.